Naar onderen

Verzekeringen voor reizen

Verzekeringen bij reizen

Hieronder treft u enkele reisverzekeraars die de behandeling van Covid dekken. Het veiligst is een verzekering te kiezen die ook dekt bij een oranje reisadviezen, bij repatriëring of verlengd verblijf. Voorts aan te bevelen is een annuleringsverzekering die uitkeert indien u onverhoopt positief test vóór u vertrekt. Controleer altijd zelf of een verzekering de dekking biedt die u in uw specifieke situatie wenst voor uw reisplannen. Informeer bij uw eigen verzekeraar of sluit een polis af bij een specialist:

Let op: een annuleringsverzekering moet bij veel verzekeraars binnen een week na factuurdatum worden afgesloten vanwege de aard van deze polissen: ze beschermen uw reissom direct.

Doel van een annuleringsverzekering

Bij een reis in het buitenland zijn vooral deze twee verzekeringen relevant: een reis- en een annuleringsverzekering. De meeste reizigers hebben tegenwoordig een doorlopende verzekering.

Bij het plannen van een reis denk je er soms niet aan, maar er kan tussentijds iets gebeuren waardoor de reis uiteindelijk niet door kan gaan. Veelvoorkomende situaties zijn ziekte van (één van) de reizigers, ernstige situaties in de directe familiekring of leuker: zwangerschappen.

Voorts worden veel van deze situaties vaak kort voor vertrek in hun volle omvang duidelijk. Dan is de schade bij annulering juist het grootst, omdat vliegmaatschappijen, autoverhuurders en accommodaties u kort voor vertrek hogere annuleringskosten berekenen, dan wanneer de vertrekdatum verder weg ligt. Om u voor de financiële gevolgen van deze situaties te beschermen is ooit de annuleringsverzekering in het leven geroepen. De premie bedraagt een percentage van de reissom + assurantiebelasting.

Doel van een reisverzekering

Deze is bedoeld om u tijdens de reis te beschermen voor o.a. de volgende situaties:

  • Bij ziekte of ziekenhuisopname
  • Bij verlies, diefstal of schade aan reisbagage
  • Bij een ongeval, eventueel resulterend in repatriëring
De premie bestaat uit een bedrag per reisdag, afhankelijk van de bestemming, en poliskosten.

De meeste verzekeraars hebben een verzekering waar de meeste reizigers voldoende mee geholpen zijn. Echter bijna altijd is het mogelijk extra zaken mee te verzekeren, zoals waardevolle spullen, of specifieke situaties. U betaalt hier dan uiteraard een toeslag voor. Neem contact op met de verzekeraar als u wilt weten of een specifieke situatie is mee te nemen in een verzekering.

Back to top