Promised Lands logo
Promised Lands themes
Promised Lands themes
Promised Lands lid Reisadvies.nu Promised Lands lid SGR
Spring naar onderen

√ Checklist reizen tijdens Corona naar Israël en Midden-Oosten

In een paar stappen op (zaken-)reis

Veel obstakels bij internationale reizen dienen de bureaucratie, niet altijd de gezondheid en de mens. Regelgeving verandert voortdurend. Er wordt beroerd samengewerkt. Overheden vinden continu het wiel opnieuw uit. Ook is soms de machtsstrijd tussen departementen voelbaar in de reisadviezen.

Het is voor reizigers bijna een fulltime baan om bij te blijven. Op deze nieuwe pagina proberen we de actuele procedures samen te vatten in werkbare info. Omdat we continu mensen spreken die verantwoordelijke instanties niet kunnen bereiken. Of daar geen volledige informatie krijgen. Disclaimer: we weten dat het u helpt, maar u mag er geen rechten aan ontlenen.

skyline Tel Aviv by night
Tel Aviv november 2021

Actuele reisadviezen | 18 JAN.2022

BESTEMMING BuZa NL zegt BuZa BE zegt
ISRAEL ORANJE ROOD
JORDANIË ORANJE ROOD
OMAN ORANJE ROOD

Vaak is het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) belast met het geven van reisadviezen. De kwaliteit en actualiteit verschilt sterk tussen BuZa's. Tijdens Covid-19 baseren BuZa's zich op hun beurt soms op adviezen van gezondheidsinstituten die helemaal niet zijn toegerust op die taak. De adviezen leiden vaak een eigen leven, maar het blijven adviezen. Moderne tijden.

CHECKLIST NAAR ISRAËL √

Tot voor kort was Israël vrijwel uitsluitend open voor reizigers met 1e graad familie ter plaatse. Per 9 januari 2022 is Israël open voor iedereen. We zijn zelf onlangs naar binnen geglipt en hebben de procedures getest. Conclusie: erin komen is de grootste hobbel. Het is een gedoe en vraagt om wat chutzpa. Maar eenmaal in Israël ben je dat direct vergeten!

√Check uw paspoort: zorg dat dit nog minimaal zes maanden geldig is na uw terugkeerdatum uit Israël. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben.

√Check toegangsstatus: u dient volledig gevaccineerd te zijn met een geaccepteerd vaccin, waarbij de laatste prik minimaal 14 en max.180 dagen geleden is. Meer..

Heeft u Covid gehad, dan kon u daarna veelal volstaan met één prik voor volledige vaccinatie. Is uw laatste prik ouder dan 180 dagen, dan is een boosterprik noodzakelijk. Bezoek 14 dgn voor vertrek geen hoogrisicolanden (lijsten)

In Israël geaccepteerde vaccins: Pfizer/BioNtech; Moderna; AstraZeneca/Oxford; Sinovac; Sinopharm, Bharat Biotech, Johnson & Johnson/Janssen. En nu ook Sputnik V, i.c.m. een positieve serologische test in Israël

vertrekhal 3 Schiphol
Vertrekhal Schiphol airport op het dieptepunt van Covid

√Bewijs van vaccinatie: er zijn twee manieren om dit simpel te regelen, en wij raden aan allebei te kiezen. Houd uw DigID bij de hand.

Download de Corona Check App op uw smartphone (IOS en Android). Daarmee kunt u zowel een landelijke als internationale QR-code genereren. Uw internationale QR-code werkt sinds kort ook in Israël, maar er wordt weinig naar gevraagd.

Zorg ook voor een geprinte versie voor het geval u ergens komt te staan met een lege telefoon etc. Dat kan hier.

Uw eigen RIVM-dossier inkijken met alle geregistreerde vaccinaties kan hier

Tel Aviv vanuit het vliegtuig
Nog even geduld, dan ziet u dit spoedig vanuit het raam

√Flexibel vliegticket: zorg voor een wijzigbaar ticket, zowel heen als terug. Dat zijn momenteel de meeste tickets. Kosten en voorwaarden lopen soms uiteen.

√Aankomsthotel: u dient minstens één hotelnacht te boeken, omdat u maximaal 24 uur in 'quarantaine light' moet. Verderop meer hierover.

√Reisverzekering met Covid-dekking: diverse verzekeraars bieden dat nu aan, zoals De Europeesche en Allianz. Er is ons in Israël nergens naar gevraagd.

√PCR-test met reisverklaring. Deze mag bij aankomst max. 72u oud zijn en engelstalig. Zo'n test wordt overal in NL en BE commercieel aangeboden va. ±€60. Let erop hoe lang de uitslag duurt (meestal 12-24 uur).

PCR-test arrival hall Ben Gurion Airport
Na aankomst in Tel Aviv wordt u naar een PCR-test geleid

√Gezondheidsverklaring NL: een simpel vragenformuliertje wat u zelf kunt invullen. U vindt het hier. Er kijkt vervolgens helemaal niemand naar.

√Entry Statement Israel: hier vult u vanaf 48u voor vertrek o.a. uw hotel voor de 1e nacht in, en kunt u uw vaccinatiebewijs uploaden of met uw webcam scannen.

Van harte, u kunt vliegen (en promoveren). Wees op tijd (±3u). Na aankomst doet u uw 2e PCR-test van deze week (±€25)

√Aankomst: Test & Go! Na de wattenstaaf staat u snel buiten en kunt zelf naar uw 1e hotel. Daar wacht u op de uitslag. Wij hadden 'm al na 3 uur. Dan bent u... Vrij Mensch! (Tip: boek deze test al thuis, met korting)

Test & Go facility Ben Gurion Airport
Gezellig: met tientallen tegelijk een PCR-test bij aankomst

UW BELONING:

Bidden bij de Klaagmuur
Rust
Skyline van Tel Aviv vanuit Jaffa
Een beter klimaat
Kerk der Natiën in Jeruzalem
Culturele overdaad

HEENREIS NAAR JORDANIË

Deze webpagina is nieuw sinds november 2021 en wordt verder aangevuld met informatie voor Jordanië.

HEENREIS NAAR OMAN

Deze webpagina is nieuw sinds november 2021 en wordt verder aangevuld met informatie voor Oman.

TERUGREIZEN ALGEMEEN

Wanneer u een reis boekt, ontvangt u hiervoor apart informatie en tips per land. Er zijn ons op dit moment geen procedures bekend, die voorbereidingen vooraf noodzakelijk maken.

Back to top