Naar onderen

va.8 dgn | Flydrive Highlights van Jordanië

va.8 dgn | Flydrive Highlights van Jordanië

Jordanië is zoveel méér dan Petra

In korte tijd de hoogtepunten van Jordanië en één van de zeven wereldwonderen zien? Het kan met onze populaire flydrive die u langs alle contrasten van dit mooie vriendelijke, veelzijdige land leidt. Van wereldwonder Petra tot de sterrenhemels van de woestijn van Wadi Rum. Van het enorme Grieks-Romeinse Jerash tot de bijzondere Desert Castles (Unesco).

Deze manier van reizen betekent ook 100% vrijheid: u bepaalt zelf het tempo. En liever ontdekken met eigen chauffeur? Dat kan ook. De kleuren en smaken van dit prachtige land zullen u nog lang bij blijven, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Merhaba!

Heeft u wat meer tijd? We adviseren u over verlenging en verdieping. Bijvoorbeeld aan de stranden en de koraalriffen van de Rode Zee, of een wellness hotel aan de Dode Zee in de buurt van wandelgebieden

Zie ook onze 'must see'-tips Jordanië TOP 15

Beste reistijd: we organiseren deze rondreis het hele jaar. Juli/augustus zijn erg heet.

Petra JordaniëPetra
Bedoeinen Wadi Rum JordaniëBedoeinen in de woestijn (en goeie koffie)
Wadi Rum JordaniëWadi Rum nature reserve
Jerash JordanieHet Grieks-Romeinse Jerash
Captain Desert camp JordanSlapen in een luxe tent onder de sterren

Inbegrepen:

 • Vliegreis lijndienst
 • Ruim- en handbagage
 • Visum +hulp bij aankomst
 • Auto, compleet verzekerd
 • Alle overnachtingen
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Info ter voorbereiding
 • Landkaart, GPS data route
 • Dekking Garantiefonds
 • Uniek eigen routeboekje
 • Een reiservaring waar met hart aan wordt gewerkt

Exclusief:

 • Entrees; optionele keuzes
 • Overige maaltijden/drank

Petra Jordanië Bedoeinen Wadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië Jerash Jordanie Captain Desert camp Jordan
Highlights van Jordanië - veel meer dan alleen Petra

Accommodaties langs uw route

U verblijft veelal in kleinschalige hotels, vaak 'family owned'. Ze zijn er in verschillende niveaus, van 'tourist class' tot superior. U kunt uw voorkeurniveau bij aanvraag kenbaar maken.

Tijdens de reis proberen we u, indien beschikbaar, ook in een tent in de woestijn te laten overnachten. Dat is niet zo spartaans als het klinkt, soms zelfs met eigen sanitair in de tent en altijd met een volwaardig bed. En onder de Melkweg van de woestijn bepaald geen straf!

Bij superior niveau zijn er meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitness, a la carte- of buffetrestaurant en/of bar. Tijdens de Ramadan is alcohol soms wat lastiger verkrijgbaar

Aanbevolen: wissel hotels af met een mooie tent
Aanbevolen: wissel hotels af met een mooie tent
Aanbevolen: wissel hotels af met een mooie tent
e
Aanbevolen: wissel hotels af met een mooie tent

Globale route Highlights van Jordanië

Route Highlights van Jordanië

(in mobiele modus is deze kaart niet interactief)

Route Highlights van Jordanië

Jordanië in vogelvlucht

Dana Nature Reserve
Dana Nature Reserve, bekroond wandelgebied

Citadel Amman
De Citadel van Amman

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Jordanië

U vliegt naar Jordanië. Bij aankomst op de luchthaven zorgen we dat u wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger die u op weg helpt. Er staat al een huurauto voor u klaar, waarmee u naar de eerste overnachtingsplek rijdt. (Privé aankomsttransfer ook mogelijk)

Qasr AlKharane
De oostelijke woestijnkastelen

Dag 2: Amman en de oostelijke Woestijnkastelen

Maak een tour langs de woestijnkastelen ten oosten van Ammam met o.a. Qasr Amra (Unesco) en Qasr al Kharane. Besluit afhankelijk van uw reistempo met de Citadel van Amman met het Romeinse theater wat al tweeduizend jaar in gebruik is

Jerash Jordanie
Romeinse zuilen in Jerash

Dag 3: Het noorden met decapolis Jerash en kasteel van Ajlun

Jerash is een schitterende Grieks-Romeinse decapolis met triomfboog, centrale cardo, forum, tempel van Zeus en van Artemis. In Ajlun bezoekt u het kasteel van Qalat al-Rabat, één van de meest opmerkelijke voorbeelden van islamitische militaire architectuur.

Madaba
Het wereldberoemde Madaba

Dag 4: Mozaïek van Madaba - Berg Nebo

De Koningsweg is een duizenden jaren oude karavaanroute door een ruig berglandschap. Hieraan ligt de berg Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land uitkeek, en Madaba met de oudste kaart (5e eeuw!) van de regio in de vorm van een enorm mozaiek. In de loop van de dag komen we aan bij Petra. Tip: indien u vandaag bijtijds vertrekt, kunt u een stuk omrijden via de Dode Zee

Petra Jordanie
Al Khazneh, icoon van Petra

Dag 5: Petra - Het Zevende Wereldwonder en Unesco erfgoed

In 2007 wereldwijd verkozen tot één van de zeven wereldwonderen! Een prachtige stad in de rotsen met honderden tempels en gebouwen. Mis niet de Siq Canyon (bekend geworden na de film van Indiana Jones), Romeins theater, 'High Place', koninklijke graven en klim naar het klooster van Ed-Deir

Koningsgraven Petra
Koningsgraven bij Petra

Dag 6: Little Petra - Wadi Rum Nature reserve

In de vroege ochtend is het licht prachtig! Maak een wandeling in het nabijgelegen Little Petra. U rijdt later door naar Wadi Rum waar u eet bij de bedoeïenen en geniet van de spectaculaire sterrenhemel. U overnacht in een bedoeïenentent (comfortabeler dan u denkt!)

Wadi Rum Nature reserve
Wadi Rum Nature reserve

Dag 7: Wadi Rum

Maak bij zonsopgang een jeepsafari door het unieke Marslandschap. Veel SF-fims werden hier al opgenomen. Na afloop rijdt u noordwaarts naar Dana nature reserve. Dit oudste beschermde natuurgebied in het land is een prachtig wandelgebied. Liever nog meer over de historische schatten leren? Stop dan in fort Kerak.

Dode Zee
Meer tijd? Verleng uw reis

Dag 8: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We nemen afscheid van dit vriendelijke land. U rijdt terug naar de luchthaven waar u de auto kunt inleveren. U reist vol ervaringen en inspiratie huiswaarts! Óf u blijft nog wat langer in het land.

Koraal in de Rode Zee
Koraalriffen in de Rode Zee bij Aqaba

Aanbevolen uitbreidingen

Aqaba aan de Rode Zee

Het uiterste zuiden van Jordanië grenst aan een uitloper van de Indische Oceaan. Havenstad Aqaba is bekend om snorkelen, duiken en koraalriffen. Er zijn hotels in het stadje, en in de wat meer afgelegen hotelzone Tala Bay.

Dode Zee, Jordanie
De zoute Dode Zee

Dode Zee - strand, ontspanning, welness

Twee dagen aan de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Met strand, wellness, kuren, culinair genieten. Het zoute water zorgt ervoor dat je moeiteloos blijft drijven. En heeft een genezende werking voor huidaandoeningen.

Back to top