SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

F.A.Q. / Veelgestelde vragen

Reisdocumenten

U treft hier de situatie voor reizigers uit Nederland en België. Zorg dat u in het bezit bent van de juiste reisdocumenten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Vraag: Hoelang moet mijn paspoort nog geldig zijn? Voor de meeste van onze reisbestemmingen moet dit geldig zijn tot tenminste zes maanden na de terugkeerdatum uit het land. Gaat u langer weg? Raadpleeg het consulaat van het te bezoeken land.

Vraag: Hoe kom ik aan een visum? Indien u naar Malta, Tel Aviv, Amman, Eilat, Aqaba of Muscat vliegt ontvangt u bij aankomst een toeristenvisum bij aankomst op de luchthaven indien u over een geldig paspoort beschikt. Arriveert u over land, dan heeft u voor sommige grensposten vooraf een visum nodig.

Vraag: Waar vind ik de algemene voorwaarden? Deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 333.06.330 en daar (online) opvraagbaar. U kunt ze ook hier downloaden: pdf algemene voorwaarden

Het kratergebied van de Negev woestijn
Het kratergebied van de Negev woestijn

Vliegreizen

Vraag: Welke naam moet in mijn vliegticket staan? In uw vliegticket komt uw volledige eerste voornaam uit uw paspoort te staan. Dus als u door het leven gaat als Jan of Tineke, maar uw paspoort vermeldt respectievelijk Johannes of Jantina, dan komen die laatste namen in uw ticket te staan. Voorts ook uw achternaam van geboorte. Veel airlines hebben onvoldoende ruimte om de achternaam van uw echtgenoot aan uw ticket toe te voegen.

Vraag: Wanneer moet ik inchecken voor een vlucht? Dat verschilt per airline en per bestemming waar deze naar toe vliegt. Bij vliegreizen naar Israel, de V.S. en het V.K. is de veiligheidscontrole doorgaans uitgebreider en dient u 3 tot soms 4 uur tevoren aanwezig te zijn. Wees tijdig en houdt u aan de voorgeschreven inchecktijd van de airline. Die is vrijwel altijd op uw e-ticket te vinden. Bij de meeste airlines kunt u 24 tot 36 uur voor vertrek achter uw eigen computer inchecken. Dit bestaat meestal alleen uit het kiezen van een vliegtuigstoel en het printen van de instapkaart. Op de website van de airline kunt u dan lezen of u hierna wat later naar de luchthaven kunt komen. Bij een veiligheidscontrole bespaart u weinig tijd.

Tel Aviv's kustlijn
Tel Aviv's kustlijn

Accommodaties

Vraag: Wat betekent de (sterren-)classificatie? Er bestaat (nog) geen wereldwijd geldende classificatie. Initiatieven hiertoe liepen dood. Dit betekent dat het niveau van dezelfde classificatie per land kan verschillen. Internationaal zijn er veel verschillende classificatiesystemen die naast elkaar worden gebruikt om verschillen tussen accommodaties aan te geven. De bekendste is de sterrenclassificatie. Het verschil tussen accommodaties wordt hier vooral bepaald door verschil in standaards in faciliteiten (catering, entertainment), kamers (grootte, variatie) en locatie. Daarnaast zijn er systemen om accommodaties op type in te delen, waarbij deze classificaties het meest voorkomen: Deluxe/ Luxury, First Class/ Superior, Tourist Class / Standard, and Budget Class/ Economy. Met name de terminologie van de lagere klassen wordt door elkaar gebruikt. In sommige landen is de classificatie wettelijk vastgelegd, zoals bijvoorbeeld in veel EU-landen. Promised Lands stelt zelf geen classificatie vast en hanteert in grote lijnen de lokale classificatie op uw bestemming.

Farmhouses in Malta
Farmhouses in Malta, sfeer en comfort
Terug naar boven