SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Inclusief vliegreis + Inclusief huurauto + Inclusief accommodatie Flydrive Fascinerend Israël!

In 8 (of meer) dagen alle highlights op úw tempo!

Israël, één van de meest kleurrijke landen ter wereld. In alles zijn de contrasten maximaal. In 8 dagen de highlights bekijken? Het kan met onze populairste fly & drive. Deze reis kan het hele jaar door worden gemaakt en indien gewenst worden verlengd. Deze reis is uitermate geschikt indien u weinig tijd hebt en toch een solide 'dwarsdoorsnede' van het land wilt hebben. Maar wees gewaarschuwd: als u één keer heeft geproefd van deze boeiende regio wilt u nog meer!

Stopsale: wij nemen geen boekingen meer aan met vertrek 15-30 april 2019

Aanbeveling eerdere reizigers

"Ik vond het heel erg prettig dat alles op maat kon, heerlijk"

Mw. de T. (Groningen)

Jaffa in zuid-Tel Aviv Het Meer van Tiberias De Klaagmuur in Jeruzalem De Olijfberg in Jeruzalem Kruidengeuren opsnuiven in de soukh

Waarom 'Fascinerend Israël'?

Alles wat je niet mág missen

Volledige vrijheid

Bepaal zélf het reistempo

Kan worden uitgebreid

Spectaculaire contrasten


Terug naar boven

Reisprogramma flydrive 'Fascinerend Israël'

Tel Aviv Israel

Dag 1 Heenreis naar Israël: Bij aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat een huurauto voor u klaar. U rijdt naar uw eerste slaapplaats bij de westkust waar u kunt ontspannen en acclimatiseren. De overnachting brengt u door in het ◘ Tel Aviv of Netanya, beide kuststeden met een mooie boulevard, veel horeca en schone zandstranden.

Caesarea Israel

Dag 2 Middellandse Zeekust - Galilea: Na een duik in de ◘ Middellandse Zee gaat u van start en rijdt langs de westkust noordwaarts. Onderweg passeert u de wereldberoemde opgraving ◘ Caesarea, regionaal machtscentrum van de Romeinen. ◘ Akko (Unesco erfgoed) was de aanvoerhaven voor de Kruisvaarders uit Europa. Tegenwoordig een leuk wandelstadje met goede visrestaurantjes

Meer van Tiberias Israel

Dag 3 Rond het Meer van Tiberias: Vandaag een ontdekkingstocht langs de wereldberoemde plaatsen rond het ◘ Meer van Tiberias. Vanaf de ◘ Berg der Zaligspreking geniet u van prachtige uitzicht. U bezoekt ◘ Capernaum en ◘ Tabga, het Klooster van de Wonderbare Spijziging. Er zijn diverse boottochten over het Meer van Tiberias, o.a. vanaf kibboets Ginnosar. Ook zijn er volop strandjes, soms met faciliteiten

Dag 4 Golanvlakte - Bronnen van de Jordaan: De ◘ Golan Hoogvlakte is een vrij ruig landschap met ongerepte natuur. Maak een wandeling nabij de ◘ Banyas, bronnen van de Jordaan. Bij kibboets Kfar Blum kunt kayaks huren. U geniet van het uitzicht op de berg ◘ Hermon, de helft van het jaar besneeuwd. Er zijn wandelgebieden en imposante forten in dit gebied, zoals ◘ Nimrod en ◘ Gamla

Dode Zee Israel

Dag 5 Dode Zee - Ein Gedi - Massada: U rijdt zuidwaarts naar de ◘ Dode Zee, het laagste punt op aarde, ruim 400 meter onder zeeniveau! Bezoek ◘ Qumran, vindplaats van de beroemde Dode Zeerollen. Wandel zuidelijker door de ◘ oase van Nahal David bij Ein Gedi. Neem tenslotte de tijd voor de ◘ burcht Massada, een berg met een indrukwekkend verhaal. Uiteraard mag drijven in de Dode Zee vandaag niet ontbreken voor uw ‘Israël CV’

Jeruzalem Old City Israel

Dag 6 Jeruzalem - Oude Stad: Maak kennis met de meest bijzondere, complexe stad ter wereld, ◘ Jeruzalem. Vanaf de ◘ Olijfberg loopt u over de ◘ Via Dolorosa naar de ◘ Oude Stad waar u snel onder de indruk zal zijn van de veelkleurigheid. Waarom trekt Jeruzalem al eeuwenlang miljoenen pelgrims aan? Ga het zelf ontdekken! De uitgebreide ◘ soukh (markt) is de beste plek voor soeveniers voor thuis.

Israel Museum

Dag 7 Jeruzalem - Yad Vashem: Jeruzalem herbergt een keur aan musea. Bezoek in elk geval het indrukwekkende ◘ Yad Vashem Holocaustcentrum voor een goed begrip van de zwartste bladzijde uit de joodse geschiedenis. Het ◘ Nationaal Museum herbergt unieke collecties archeologische vondsten vanaf de steentijd, een enorme replica van de Oude Stad rond het jaar 0 en één van de Dode Zeerollen.

Vliegreis ELAL

Dag 8 Terugreis naar huis: We nemen afscheid van dit contrastrijke land. U rijdt terug naar de luchthaven van Tel Aviv waar u de auto inlevert en gaat vol mooie nieuwe inspiratie huiswaarts!

Wat extra tijd in uw agenda? Overweeg dan uitbreidingen:

Ibex, Negev Israel

Uitbreiding A - Jeruzalem: verleng met 2 dagen extra in Jeruzalem, daar is zo ontzettend veel te zien. Zoals diverse andere kunst- en historische musea van topniveau, verder sfeerproeven in de Oude Stad, de ◘ Mechane Yehuda-markt, de leuke terrasjes, de ◘ City of David. Wij geven u suggesties en aanwijzingen mee en 100% garantie dat u zich niet gaat vervelen!

Netanya, Israel

Uitbreiding B - Negev-woestijn: verleng met 2 dagen dieper de woestijn in, een verrassend contrastrijk gebied met o.a. de ◘ Avdat-oase, 's werelds grootste krater de ◘ Maktesh Ramon, boeiende opgravingen en een bijzondere flora en fauna. En een absolute must voor wie van een setvige wandeling houdt!

Uitbreiding C+D - Netanya, Middellandse Zee: start of verleng deze vakantie met 2 dagen aan het schoonste Middellandse Zeestrand van Israel in de badplaats ◘ Netanya met een heerlijk klimaat!

Andere mogelijkheden: deze reis kan verder op maat worden aangepast aan speciale wensen

 • Offerte aanvragen

 • / / Pick a Date
 • :
 • / / Pick a Date
 • :
 • Reisgezelschap bij vertrek:


 • 0/999
 • -
 • Should be Empty:
Terug naar boven

InbegrepenPraktische details van deze reis

Inbegrepen in de complete reis:

 • Praktische informatie ter voorbereiding op de reis
 • Informatiepakket met landkaart en actuele praktische informatie
 • Routeboekje voor u op maat met o.a. tips over bezienswaardigheden en routeaanwijzingen
 • Comfortabele retourvlucht vanaf Schiphol, Eindhoven of Zaventem per lijnvlucht op vaste tijden (andere luchthavens desgewenst mogelijk)
 • Alle overnachtingen inclusief dagelijks ontbijtbuffet (liever ook graag diners vastleggen? Meld het ons)
 • Goede huurauto met airco, ongelimiteerde kilometrage en complete verzekering (WA-, diefstal- en inzittenden). Indien gewenst is afkoop eigen risico naar nul nu mogelijk!
 • Alle lokale toeristentaxen in accommodaties, alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen voor de vliegreis

Waar u ter plaatse nog op moet rekenen:

 • Overige maaltijden & drankjes
 • Autobrandstof. Reken voor deze route op 2x een volle tank.
 • Entrée's van plaatsen die u wilt bezoeken. Tip: er zijn passpartouts te koop (±€34) die twee weken lang onbeperkt toegang geven tot zo'n 65 reservaten en archeologische opgravingen. Ze zijn bij aangesloten parken te koop.

Vertrekdata & Prijzen

Vrijwel wekelijks vertrek mogelijk. De reissom per volwassene in een 2pk loopt uiteen van ca. €775 in laagseizoen tot ruim voorbij de €1000-grens tijdens piekdata. Vraag een offerte voor een exacte prijs rond uw gewenste datum, dan zoeken wij voor u een optimum.

Terug naar boven