Naar onderen

va.8 dgn | Flydrive Fascinerend Israël

va.8 dgn | Flydrive Fascinerend Israël

Alle highlights. Op eigen tempo.

Israël, één van de meest spraakmakende landen ter wereld. Prachtige contrasten. Moderne infrastructuur, goede wegwijzers. Kleine afstanden, geen urenlange autoritten. En heerlijk eten!

'Fascinerend Israel' biedt een solide dwarsdoorsnede van het land: Jeruzalem, de Dode Zee, het Meer van Tiberias, Caesarea, Massada: u komt er allemaal langs. Maar ook andere plekken.

Heeft u wat meer tijd? We adviseren u over verlenging en verdieping. Bijvoorbeeld in de Negev-woestijn, met schitterende wandelgebieden, spectaculaire kraters en groene oases.

We bereiden uw reis grondig voor en geven u veel handige tips en informatie mee voor onderweg. Zodat u volop kunt genieten van de vele indrukken, want daar gaat het om. Wees gewaarschuwd: als u van deze boeiende regio heeft geproefd, wilt u méér.

Beste reistijd: we organiseren deze rondreis het hele jaar. Juli/augustus zijn erg heet. Let op: de 1e wk vd meivakantie 2024 zit merendeels vol.

Israel, skyline, Tel AvivDuizenden jaren geschiedenis in een hypermodern land
Aquaduct bij CaesareaHet aquaduct bij Caesarea
Kraanvogels in HulaDuizenden kraanvogels op weg naar het zuiden
Het Meer van TiberiasHet Meer van Tiberias
De Klaagmuur in JeruzalemDe Klaagmuur in Jeruzalem
De Olijfberg in JeruzalemDe Olijfberg
Cruisen in de woestijnCruisen in de woestijn

Inbegrepen:

 • Vliegreis lijndienst ELAL
 • Ruim- en handbagage
 • Auto, compleet verzekerd
 • Alle overnachtingen
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Info ter voorbereiding
 • Landkaart, GPS data route
 • Dekking Garantiefonds
 • Uniek eigen routeboekje
 • Een reiservaring waar met hart aan wordt gewerkt

Exclusief:

 • Entrees; optionele keuzes
 • Overige maaltijden/drank
Jaffa in zuid-Tel Aviv Het Meer van Tiberias De Klaagmuur in Jeruzalem De Olijfberg in Jeruzalem Kruidengeuren opsnuiven in de soukh
Fascinerend Israel, een land van talloze contrasten

Accommodaties langs uw route

U verblijft veelal in kleinschalige hotels, niet zelden 'family owned'. Ze zijn er in verschillende niveaus, van 'tourist class' tot superior. U kunt uw voorkeurniveau bij aanvraag kenbaar maken.

Tijdens de reis proberen we u, indien beschikbaar, ook in een 'kibbutz' te laten verblijven. Dat is een soort boerderijdorpje, waar u in een kleinschalig hotel of huisje overnacht. Met dezelfde faciliteiten als een stadshotel, maar met veel meer buitenruimte. Veel van onze vaste reizigers willen niet anders meer.

Bij superior niveau zijn er meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitness, a la carte- of buffetrestaurant en/of bar.

voorbeeld kibbutz accommodatieDe kibbutz, een soort boerderijdorpje
voorbeeld kibbutz accommodatieEigen kamer met faciliteiten
voorbeeld kibbutz accommodatieVeel buitenruimte
voorbeeld kibbutz accommodatie voorbeeld kibbutz accommodatie voorbeeld kibbutz accommodatie
De kibbutz, een soort boerderijdorpje

Globale route Fascinerend Israel

Globale route Fascinerend Israel

(in mobiele modus is deze kaart niet interactief)

Route Fascinerend IL

Galilea, Israel's groene noorden

Byzantijns aardenwerk
Wijnbouw, al 5000 jaar een bloeiende industrie
Tel Aviv Israel
De kustlijn van Tel Aviv

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Israël

Vliegreis naar Israël. Daar zorgen we dat er een huurauto voor u klaar staat. U rijdt naar uw eerste slaapplaats bij de westkust, om te acclimatiseren


Caesarea Israel
Het aquaduct bij Caesarea

Dag 2: Langs de Middellandse Zeekust

Neem een duik in de ◘ Middellandse Zee, de stranden zijn van goede kwaliteit. Start met uw ontdekkingsreis langs de westkust noordwaarts. Daar ligt al snel de wereldberoemde opgraving ◘ Caesarea, het regionale machtscentrum van de Romeinen. Bent u geen standliefhebber, bezoek dan vandaag ook havenstad ◘ Haifa, met de beroemde Bahai terrastuinen

Meer van Tiberias Israel
Het Meer van Tiberias

Dag 3: Rond het Meer van Tiberias

Vandaag een ontdekkingstocht langs de wereldberoemde plaatsen rond het ◘ Meer van Tiberias. Vanaf de ◘ Berg der Zaligspreking geniet u van prachtige uitzicht. U bezoekt ◘ Capernaum en het ◘ Klooster van de Wonderbare Spijziging. Er zijn diverse boottochten over het Meer van Tiberias te maken, wij vertellen u waar. Ook zijn er volop strandjes, sommige met faciliteiten

Besneeuwde Golan
De ruige natuur van de Golan

Dag 4: De ruige Golan hoogvlakte en de bronnen van de Jordaan:

De ◘ Golan is een hoogvlakte met ongerepte natuur. Maak een mooie wandeling nabij de ◘ bronnen van de Jordaan. Nabij zijn kayaks te huur voor wie wat meer actie zoekt. De berg ◘ Hermon is de helft van het jaar besneeuwd. Er zijn wandelgebieden en imposante forten in dit gebied, zoals ◘ kruisvaardersfort Nimrod. En wat dacht u van een prijswinnende ◘ winetasting?

Dode Zee Israel
De Dode Zee', uw dieptepunt

Dag 5: Drijven in de Dode Zee - de oase van Ein Gedi - berg Massada

U rijdt zuidwaarts naar de ◘ Dode Zee, het laagste punt op aarde, meer dan 400 meter onder zeeniveau! Bezoek de ◘ vindplaats van de beroemde Dode Zeerollen. Wandel zuidelijker door een prachtige ◘ oase bij Ein Gedi. Neem de tijd voor de ◘ burcht Massada, een soort tafelberg met een aangrijpend verhaal. Uiteraard mag drijven in de Dode Zee niet ontbreken op uw ‘Israël CV’

Jeruzalem Old City Israel
Muren rond de Oude Stad

Dag 6: De Oude Stad van Jeruzalem

Maak kennis met de meest bijzondere stad ter wereld, ◘ Jeruzalem. Wandel van de ◘ Olijfberg over de ◘ Via Dolorosa naar de ◘ Oude Stad, en door het kleurrijke rumoer van de soukh (markt) naar de oeroude ◘ Heilige Grafkerk. Jeruzalem trekt al vijftien eeuwen lang miljoenen pelgrims aan. De Oude Stad is de beste plek voor soeveniers voor thuis.

Israel Museum
Het Nationaal Museum

Dag 7: Jeruzalem - buiten de muren

Jeruzalem herbergt een keur aan musea. Voor een goed begrip van de 'nationale psyche' is het ◘Holocaustcentrum Yad Vashem een must, gewijd aan de zwartste bladzijde uit de joodse geschiedenis. Het ◘ Nationaal Museum herbergt unieke collecties archeologische vondsten vanaf de steentijd, de Dode Zeerollen en een enorm schaalmodel van Jeruzalem rond het jaar 0.

Vliegreis ELAL
Cruisen op 11km hoogte

Dag 8: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We nemen afscheid van dit contrastrijke land. U rijdt terug naar de luchthaven van Tel Aviv waar u de auto inlevert. U reist vol ervaringen en inspiratie huiswaarts! Of u blijft nog wat langer in het land.


Ibex, Negev Israel
Een ibex in de Negev

Extra tijd beschikbaar? Aanbevolen uitbreidingen:

De Negev-woestijn

Diep de woestijn in, een verrassend contrastrijk gebied. U reist langs ◘ oases, naar 's werelds ◘ grootste krater, de Maktesh Ramon. Zie opgravingen van de ◘ Nabateëen, die hun hoofdstad in Petra hadden. Met ongerepte natuur een absolute aanrader voor wie van wandelen houdt.


Netanya, Israel
Het vele malen bekroonde strand van Netanya

De Middellandse Zee

Het is vakantie: start of eindig de reis met het schoonste strand van Israel in de badplaats ◘ Netanya op 40 min van het vliegveld, met een promenade van 11km lang en tien maanden zomer

Extra tijd voor Jeruzalem

Daar is zoveel te zien, je zou er een volledige reis aan kunnen wijden. Wij geven u tips mee.

Back to top