SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Inclusief vliegreis + Inclusief huurauto + Inclusief accommodatie Gezinsvakantie Spetterend Israël!

Israeli's zijn dol op kinderen

"Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij ook een goede vakantie". Klinkt herkenbaar? Reizen met kinderen vergt doorgaans veel meer voorbereiding, zeker als ze klein zijn. Je wilt dat het goed met ze gaat, dat ze leuk bezig zijn. Dan kom je zelf ook aan je ontspanning toe. Wij kunnen helpen de vakantie aan te passen aan jullie specifieke gezinssituatie en jullie krijgen op maat aangepast reistips mee voor het programma. Reis naar Israël met kinderen, dan valt binnen 24 uur op: het is simpel en overal gaat de rode loper uit, ze zijn dol op kinderen!

Gezinsreis naar Israël met BABIES & PEUTERS

Met een baby naar Israel

Israël is erg goed ingericht op reizigers met zuigelingen. Faciliteiten zijn er in veel opzichten beter dan in Nederland. Apotheken zijn in elk dorp te vinden en vaak tot laat open. Supermarkten hebben een breed assortiment (hypo-allergene) babyvoeding, luiers, luierbroeken, talkpoeders, cremes, zetpillen, spuugdoekjes et cetera. Restaurants ontvangen graag kleine kinderen. Accommodaties hebben altijd ledikantjes. En het is lokaal veel gebruikelijker kinderen mee te nemen naar een restaurantje, niemand kijkt raar op als je kleine een keel opzet.

Gezinsreis naar Israël met KINDEREN

Met een kind naar Israel

Indien jullie reizen met kleine kinderen is het vaak belangrijk om regelmatig zwemwater te hebben en dingen te bezoeken die ook voor kinderen boeiend zijn. Veel highlights maken op jong en oud indruk! En er zijn veel musea en (Bijbelse) highlights met speciale kinderspeurtochten en interactieve onderdelen. Jullie willen de kinderen misschien graag op de eigen kamer hebben? We hebben accommodaties met speciale familiekamers. En in de auto hebben jullie wellicht een stoelverhoger nodig. Jullie kennen je kind het beste, wij passen het reisplan er graag op aan.

Gezinsreis naar Israël met TIENERS

Tieners kunnen op een andere manier veeleisend zijn. Er moet vaak meer Met tieners naar Israelactie op het programma staan. Denk aan (water-)sport en hike-tochten. En ze weten op deze leeftijd al veel van de wereld: plaatsen als Jeruzalem en de Dode Zee zegt ze een stuk meer. We houden er in de keuze van accommodaties rekening mee en in de reistips die u mee krijgt voor uw route. In dit land raken zelfs de grootste pubers onder de indruk!

Aanbeveling eerdere reizigers

"We kwamen ogen tekort, we moeten terug!"

Fam. vd W. (Maastricht)

Shoppen in de Oude Stad van Jeruzalem
Shoppen in Jeruzalem's Old City

Coral Beach Eilat
Ooit spleet hier de zee
Vliegen met kinderen kan zonder overstap Boottocht over het Meer van Tiberias Grapefruits plukken op een kibboets Shoppen in de soukh van Jeruzalem In straf tempo Massada beklimmen! Branding surfen in de Middellandse Zee

Waarom 'Spetterend Israël'?

Kinderen zijn WELKOM!

Volop (bijzonder) zwemwater

Plekken zien uit de verhalen die ze kennen

Wereldberoemde Unesco-sites

Comfortabel en veilig

Tips afgestemd op leeftijden

Ervaring die ze nooit vergeten!


Terug naar boven

Dag-tot-dag programma 'Spetterend Israël'

Elke dag wat bijzonders zien, en elke dag zwemmen, dat is familievakantie!

Stopsale: wij nemen geen boekingen meer aan met vertrek 15-30 april 2019

Tel Aviv kustlijn

Dag 1: Heenreis vanaf Schiphol, Zaventem of een andere luchthaven naar keuze. Bij aankomst in Tel Aviv staat er een gezinsauto voor jullie klaar. Daarmee rijdt je naar de eerste overnachtingsplek.

aquaduct van Caesarea

Dag 2: Bezoek de oude stad Caesarea aan de Middellandse Zee (Unesco-erfgoed). Dat was in de tijd van Jezus een hele belangrijke stad van waaruit de Romeinen het gebied bestuurden. Er is ook een mooi strand bij het naastgelegen aquaduct uit die tijd. Na de lunch rijden we op ons gemak verder noordwaarts naar een kibboets, een soort boerderij in de provincie Galilea.

slapen op een kibboets

Dag 3: Vlakbij de kibboets gaan we naar de spectaculaire zeegrotten van Rosh HaNiqra. Na de lunch is het mooie strand van Shavei Zion een aanrader. Zin om liever nog iets te zien? Dan is Akko een leuk havenstadje met veel geschiedenis en kleine restaurantjes langs de boulevard.

Boottocht Meer van Tiberias

Dag 4: We rijden naar Nazareth Village, waar we het begin van de christelijke jaartelling herbeleven in een leuk themadorp! Na de lunch rijden we naar ’s werelds beroemdste meer, het Meer van Galilea bij Tiberias. Daar liggen een aantal wereldberoemde plaatsen die eigenlijk op ons ‘Israël-CV’ horen, zoals Capernaum en Tabga. We maken een boottocht over het meer en slapen in een leuke kibboets nabij het meer.

Een strand aan het Meer van Tiberias

Dag 5: Naar het noorden vinden we de bronnen van de Jordaanrivier. We maken een mooie wandeling bij de Banyas- of Dan-bronnen. Zwemkleding moet weer mee, want we kunnen in dit gebied ook leuk kayakken! Na de lunch gaan we naar een oud fort, Nimrod, met prachtige vergezichten. De rest van de middag gaan we zwemmen in het meer.

drijven in de Dode Zee

Dag 6: Een stuk naar het zuiden komen we in de woestijn van Judea bij het laagste punt op aarde, de Dode Zee! We ervaren het zoute water en blijven er moeiteloos in drijven. Misschien willen we er wel even een krantje lezen. Bij de oase van Nahal David maken we een mooie wandeling in een mini-jungle. Nog wat verder zuidwaarts is er de roemruchte berg Massada (Unesco) met een indrukwekkend verhaal. We kunnen met een kabel omhoog en eventueel afdalen via het slangenpad. We slapen vanavond in een heus woestijnkamp! (of iets anders als u dat liever heeft)

Maktesh Ramon krater

Dag 7: De woestijn is anders dan veel mensen zich voorstellen. Er is best veel te zien en het is vooral móói! Maar het zwemmen slaan we een keer over. We maken een stoere wandeling in de Avdat-oase tussen hoge rotswanden. Daar vlakbij ligt het gelijknamige woestijnfort. Na de lunch staan we aan de rand van de allergrootste krater in de wereld, de Maktesh Ramon. Je kijkt hier tientallen kilometers ver, én het is diep. Er is een leuk interactief museum op de kraterrand. Als we ’s avonds zin kunnen we met een astronoom gaan sterren kijken door telescopen, een aanrader!

Mensen kijken bij de Klaagmuur

Dag 8: Het mooiste voor het laatst? We zullen het gaan zien! We rijden naar onze laatste bestemming, het unieke Jeruzalem. We zouden hier alleen al een volledige vakantie kunnen doorbrengen! Na aankomst gaan we naar de Old City en zien o.a. de Klaagmuur en de wereldberoemde Heilige Grafkerk. We slapen in een kleinschalige accommodatie met veel geschiedenis en hartje centrum. Vlakbij zijn leuke kindvriendelijke restaurantjes.

tunnel bij City of David

Dag 9: We gaan iets stoers doen: door een oeroude tunnel ónder Jeruzalem’s Old City door lopen in de City of David. We zien daar ook een animatiefilm en maken kennis met het oudste stukje Jeruzalem uit de tijd van David. Na de lunch gaan we naar de Biblical Zoo, waar we dieren zien die in de Bijbel worden genoemd, en nog veel meer. Hebben we zin in een museum? Jeruzalem heeft er vele. Mis niet het Nationaal Museum, met veel archeologie, een enorm schaalmodel van de oude joodse Tempel en de écht Dode Zeerollen, gewoon te zien voor je neus!

Tel Aviv vanuit het vliegtuig

Dag 10: We verlaten Jeruzalem. Vlakbij de luchthaven bezoeken we Mini Israel, zusterstadje van Madurodam. Daar zien we nog één keer alle plekken in het klein bij elkaar die we op onze familievakantie Israël hebben gezien, een mooie afsluiter! Vervolgens leveren we de auto in en vliegen terug naar huis. Het lijkt wel alsof we een maand zijn weggeweest! Volgend jaar weer? :)

Wat extra tijd in uw agenda? Overweeg dan uitbreidingen:

Strand Israel Middellandse Zee

Uitbreiding A / B - Netanya, Middellandse Zee: start of eindig deze vakantie met 2 dagen (of desgewenst nog meer) in Netanya aan de Middellandse Zee. Deze stad ligt gunstig t.o.v. de luchthaven en heeft de schoonste stranden van Israel en de langste wandelpromenade van het land: 11km. Veel van de stranden beschikken over sanitaire voorzieningen en verhuur van strandstoelen en parasols.

Andere mogelijkheden: deze reis kan verder op maat worden aangepast aan speciale wensen


gezinsvakantie
 • Offerte aanvragen

 • / / Pick a Date
 • :
 • / / Pick a Date
 • :
 • Reisgezelschap bij vertrek:


 • 0/999
 • -
 • Should be Empty:
Terug naar boven

InbegrepenPraktische details van deze gezinsreis Israël

Inbegrepen in de reissom:

 • Praktische informatie ter voorbereiding op de reis
 • Informatiepakket met landkaart en tips over bezienswaardigheden langs uw route
 • Extra informatie voor het reizen met kinderen en/of babies, afgestemd op de leeftijden
 • Comfortabele retourvlucht vanaf Schiphol of Zaventem per lijnvlucht op vaste tijden (andere luchthavens desgewenst mogelijk)
 • Alle overnachtingen inclusief dagelijks ontbijtbuffet (liever ook graag diners vastleggen? Meld het ons)
 • Goede huurauto met airco, ongelimiteerde kilometrage en zeer complete verzekering (WA-, diefstal- en inzittenden). Indien gewenst tevens afkoop eigen risico mogelijk en auto's met extra veel bagageruimte!
 • Alle lokale toeristentaxen in accommodaties, alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen voor de vliegreis

Niet inbegrepen of ter plaatse te voldoen:

 • Overige maaltijden & drankjes
 • Autobrandstof. Reken voor deze route op 2x een volle tank.
 • Entrée's van plaatsen die u wilt bezoeken. Tip: er zijn passpartouts te koop (±€34) die twee weken lang onbeperkt toegang geven tot zo'n 65 reservaten en archeologische opgravingen. Ze zijn bij aangesloten parken te koop.

Vertrekdata & Prijzen

Vrijwel wekelijks vertrek mogelijk. De reissom per volwassene in een 2pk loopt uiteen van ca. €975 in laagseizoen tot ruim voorbij de €1500-grens tijdens piekdata. Vraag een offerte voor een exacte prijs rond uw gewenste datum, dan zoeken wij voor u een optimum.

Terug naar boven