Naar onderen

va.10 dgn | Gezinsvakantie Spetterend Israël

va.10 dgn | Gezinsvakantie Spetterend Israël

Israel is dol op kinderen!

"Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij ook een goede vakantie". Herkenbaar? Dit is de insteek van onze populaire flydrive met uw gezin. 'Spetterend Israel' is een ontspannen gezinsreis langs beroemde plekken en zwemwater! Met highlights die indruk maken op jong en oud. Baby of kleine kinderen? We passen de reis aan leeftijden aan. De infrastructuur is top en overal gaat de rode loper uit. Supermarkten en drogisterijen hebben een breed assortiment (hypo-allergene) voeding, pillen en cremes en zijn tot laat open. En het is heel normaal om kinderen mee te nemen naar een restaurantje, niemand kijkt je weg als je kind een keel opzet. Tieners en pubers kunnen op een andere manier veeleisend zijn. Er moet ruimte zijn voor sport of een flinke hike. We kunnen na veel ervaringen garanderen: hier legt zelfs de meest scherm verslaafde puber z'n telefoon even weg voor een WOW-moment. We bereiden uw reis grondig voor en geven u veel handige tips emee voor onderweg. Zodat het hele gezin volop kan genieten, want daar gaat het om.

Heeft u meer tijd? Verlenging mogelijk. Bijvoorbeeld bij de koraalriffen van de Rode Zee of aan de Middellandse Zee.

Beste reistijd: voor- en najaar. De zomervakantie is erg heet. Let op: de eerste wk vd meivakantie 2024 zit merendeels vol.

Vliegen Israel met kinderenWe vliegen rechtstreeks en niet middenin de nacht
Boottocht over het Meer van TiberiasBoottocht over het Meer van Tiberias
Grapefruits plukken op een kibboetsGrapefruits plukken op een kibboets
Het Meer van TiberiasHet Meer van Tiberias
Shoppen in de soukh van JeruzalemShoppen in de soukh van Jeruzalem
Kinderen op MassadaHerovering van Massada
Cruisen in de woestijnCruisen in de woestijn

Inbegrepen:

 • Vliegreis lijndienst ELAL
 • Ruim- en handbagage
 • Auto, compleet verzekerd
 • Alle overnachtingen
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Info ter voorbereiding
 • Landkaart, GPS data route
 • Dekking Garantiefonds
 • Uniek eigen routeboekje
 • Een reiservaring waar met hart aan wordt gewerkt

Exclusief:

 • Entrees; optionele keuzes
 • Overige maaltijden/drank

Vliegen Israel met kinderen Boottocht over het Meer van Tiberias Grapefruits plukken op een kibboets Shoppen in de soukh van Jeruzalem Kinderen op Massada
Spetterend Israel: comfortabel en bijzonder

Slaapplaatsen langs uw route

U verblijft veelal in kleinschalige hotels. Ze zijn er in verschillende niveaus, van tourist class tot superior. We hebben ook accommodaties met familiekamers. Voor de auto zijn er stoelverhogers mogelijk. Soms kunnen we op verzoek vooraf avondeten regelen en we geven ook altijd tips daarvoor mee .

Tijdens de reis proberen we u, indien beschikbaar, ook in een 'kibbutz' te laten verblijven. Dat is een soort boerderijdorpje, waar u in een kleinschalig hotel of huisje overnacht. Met dezelfde faciliteiten als een stadshotel, maar met veel meer buitenruimte. Veel van onze vaste reizigers willen niet anders meer.

Bij superior niveau zijn er meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitness, a la carte- of buffetrestaurant en/of bar.

voorbeeld kibbutz accommodatieDe kibbutz, een soort boerderijdorpje
voorbeeld kibbutz accommodatieEigen kamer met faciliteiten
voorbeeld kibbutz accommodatieVeel buitenruimte
voorbeeld kibbutz accommodatie voorbeeld kibbutz accommodatie voorbeeld kibbutz accommodatie
De kibbutz, een soort boerderijdorpje

Globale route Spetterend Israel

Globale route Spetterend Israel

(in mobiele modus is deze kaart niet interactief)

Route Spetterend Israel

Bijzonder ervaring, tijdloze herinnering!

Israel per kameel
Of huur een kameel voor 2 weken

Tel Aviv Israel
De kustlijn van Tel Aviv

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Israël

Vliegreis naar Israël. Daar zorgen we dat er een huurauto voor u klaar staat. We rijden naar onze eerste overnachtingsplek

Caesarea Israel
Het aquaduct bij Caesarea

Dag 2: Langs de Middellandse Zeekust

Rustig acclimatiseren aan een van de mooie stranden van de Middellandse Zee. We kunnen nabij de oude havenstad Caesarea, Unesco werelderfgoed bezoeken. Dat was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, van waaruit de Romeinen het gebied bestuurden

Vestingstad Akko
Het vestingstadje Akko

Dag 3: Galilea

We rijden noordwaarts. De vestingstad Akko zit vol geschiedenis van karavanen, kruisvaarders en jonkvrouwen. Voor de lunch zijn leuke restaurantjes in het haventje te vinden. Niet ver van Akko vinden we spectaculaire zeegrotten

Varen op het Meer van Tiberias
Varen op het Meer van Tiberias

Dag 4: Rond het Meer van Tiberias

We rijden naar Nazareth, waar we het begin van de christelijke jaartelling herbeleven in een themapark. Na de lunch rijden we naar ’s werelds beroemdste meer, het Meer van Galilea bij Tiberias. Daar liggen wereldberoemde plaatsen, zoals Capernaum en het klooster van de Wonderbare Spijziging. We kunnen een boottocht maken over het meer.

Zwemmen Meer van Tiberias
Het groene, waterrijke noorden

Dag 5: Het groene noorden en de Jordaan

Naar het noorden vinden we de bronnen van de Jordaanrivier, waar we een mooie wandeling kunnen maken en verkoeling vinden bij watervalletjes. Zwemkleding moet weer mee, want we kunnen in dit gebied ook kayakken! Aan de voet van de Golan hoogvlakte ligt het oude fort Nimrod, met prachtige vergezichten. De rest van de middag kunnen we zwemmen in het meer.

Drijven in de Dode Zee
Chillen met de Donald Duck in de Dode Zee

Dag 6: Drijven in de Dode Zee - de oase van Ein Gedi - berg Massada

Zuidwaarts. We gaan van het groen naar de woestijn en het laagste punt op aarde, de Dode Zee. We blijven er moeiteloos drijven in het zoute water! Misschien even een tijdschrift lezen? Bij de oase van Ein Gedi maken we een wandeling in een mooie mini-jungle. Vlakbij ligt de roemruchte berg Massada (Unesco) met z'n indrukwekkende verhaal. We kunnen met een kabelbaan omhoog en eventueel afdalen via het slangenpad. Tip: overweeg vanavond te slapen in een woestijnkamp!

Judea woestijn
Het droge zuiden

Dag 7: De Negev woestijn

De woestijn is zó anders dan veel mensen denken. Er is heel veel te zien en het is vooral móói! We maken een wandeling in de oase van Avdat tussen hoge rotswanden. Vlakbij ligt een woestijnfort uit de 1e eeuwen. We staan aan de rand van de grootste krater in de wereld. Je kijkt hier tientallen kilometers ver. Er is een goed interactief museum. Kijk ’s avonds omhoog naar de sterren

Bidden bij de Klaagmuur
Bidden bij de Klaagmuur

Dag 8: De Oude Stad van Jeruzalem

Het mooiste voor het laatst? We zullen het gaan zien! We rijden naar onze laatste bestemming, het unieke Jeruzalem. We zouden hier alleen al een volledige vakantie kunnen doorbrengen! We bekijken o.a. de Klaagmuur en de wereldberoemde Heilige Grafkerk. Genoeg kindvriendelijke restaurantjes. Soeveniers halen we natuurlijk in de soukh (markt).

Israel Museum
Dode Zeerollen, Israel Museum

Dag 9: Jeruzalem buiten de stadsmuren

In de City of David, een heel oud stukje Jeruzalem uit de tijd van koning David, zien we een animatiefilm en kunnen door een tunnel onder de Oude Stad lopen. Mis niet het Nationaal Museum, met een enorm schaalmodel van de oude joodse Tempel en de échte Dode Zeerollen. Geen museumliefhebber? Bezoek de Biblical Zoo met de dieren die in de Bijbel worden genoemd.

Tel Aviv vanuit het vliegtuig
Israel vanuit het vliegtuig

Dag 10: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We verlaten Jeruzalem. Vlakbij de luchthaven bezoeken we Mini Israel, zusterstadje van Madurodam. Daar zien we nog één keer alle plekken in het klein bij elkaar die we op onze familievakantie Israël hebben gezien, een mooie afsluiter! Vervolgens leveren we de auto in en vliegen terug naar huis. Het lijkt wel alsof we een maand zijn weggeweest! Volgend jaar weer?


Koraal in de Rode Zee
Koraalriffen bij Eilat

Aanbevolen uitbreidingen (elk 2 dgn, combineren mogelijk)

Eilat aan de Rode Zee

Het uiterste zuiden van Israël grenst aan een uitloper van de Indische Oceaan. Badplaats Eilat is bekend om snorkelen, duiken en zwemmen met dolfijnen. Er zijn mooie wandelingen in de omgeving te maken, oa. bij Timna National Park met een oude Egyptische tempel en kopermijnen


Netanya, Israel
Het vele malen bekroonde strand van Netanya

Strand aan de Middellandse Zee

Het is vakantie: start of eindig de reis met het schoonste strand van Israel in de badplaats ◘ Netanya op 40 min van het vliegveld, met een promenade van 11km lang en tien maanden zomer

Extra tijd voor Jeruzalem

Daar is zoveel te zien, je zou er een volledige reis aan kunnen wijden. We geven tips mee.

Back to top