Promised Lands logo
Promised Lands themes
Promised Lands themes
Promised Lands lid Reisadvies.nu Promised Lands lid SGR
Spring naar onderen

GezinsvakantieSpetterend Israël!

Israel is dol op kinderen!

"Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij ook een goede vakantie". Klinkt herkenbaar? Reizen met kinderen vergt doorgaans veel voorbereiding, zeker als ze klein zijn. Als het goed met ze gaat, kom je zelf ook aan je ontspanning toe. Dat is de insteek van onze populaire autovakantie met het eigen gezin.

Deze gezinsrondreis is mogelijk met babies, tieners of pubers: we passen elementen aan de leeftijden aan. Binnen 24 uur valt u op: het is makkelijk en overal gaat de rode loper uit!

Israelvakantie met baby of peuter

Israël is erg goed ingericht op reizigers met zuigelingen. Faciliteiten zijn er minstens zo goed als in de Benelux. Apotheken en drogisterijen zijn tot laat open. Supermarkten hebben een breed assortiment (hypo-allergene) babyvoeding, luiers, pillen, poeders en cremes, spuugdoeken etc. Accommodaties hebben vaak ledikantjes. En het is lokaal veel gebruikelijker kinderen mee te nemen naar een restaurantje, niemand kijkt je weg als een kind een keel opzet.

Israelvakantie met kinderen

Bij vakantie met (kleine) kinderen is het vaak belangrijk om regelmatig zwemwater te hebben. En dingen te bezoeken die ook voor kinderen boeiend zijn. Veel highlights maken op jong en oud indruk! Er zijn bij (Bijbelse) highlights en musea vaak speciale kinderspeurtochten en interactieve onderdelen.

Mogelijk wilt u de kinderen graag op de eigen kamer hebben. We hebben accommodaties met speciale familiekamers. Voor de auto zijn er stoelverhogers mogelijk.

Israelvakantie met tieners en pubers

Oudere kinderen kunnen op een andere manier veeleisend zijn. Er moet vaker ruimte zijn voor actie. Voor (water-)sport, een jeeptocht of een flinke hike. Ze weten al meer van de wereld en kunnen soms van alles vertellen over de plekken waar ze lopen. We kunnen na veel ervaringen garanderen: in Israel legt de meest schermverslaafde puber regelmatig z'n telefoon even weg voor een WOW-moment.

Waarom 'Spetterend Israel'?

Vliegen Israel met kinderen Boottocht over het Meer van Tiberias Grapefruits plukken op een kibboets Shoppen in de soukh van Jeruzalem Kinderen op Massada
Spetterend Israel: veilig, comfortabel en bijzonder!

Reisduur 10 dagen | uitbreiding mogelijk

Beste tijd: natuurlijk alle vakanties. Augustus is wel erg heet.

Goede huurauto, zeer compleet verzekerd met onbeperkte km's. Het type kan aangepast aan uw wensen en reizigersaantal. Stoelverhogers mogelijk.

Alle overnachtingen in gunstige hotels en/of kibbutz lodges, met af en toe zwemwater. Er zijn ook familiekamers. Dagelijks ontbijtbuffet, info avondeten

Uw persoonlijke reisplan, met kaarten, achtergrond info en rij-suggesties. Vooraf veel praktische informatie ter voorbereiding.

Niet inbegrepen: overige maaltijden; vliegtickets; entrees. Tip: er zijn voordelige passpartouts voor toegang tot ruim 70 highlights en parken (u krijgt info).

Toelichting: vanwege Covid hebben veel reizigers zelf nog vliegtickets. Wij regelen alleen vliegtickets op aanvraag en met specifieke airlines

Extra zekerheden tijdens Covid-19: volledige dekking door het garantiefonds. Wijzigbaar tot kort voor vertrek.

Zie ook: checklist reizen naar Israël en Midden-Oosten tijdens Corona

Tel Aviv Israel
De kustlijn van Tel Aviv

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Israël

Vliegreis naar Israël. Daar zorgen we dat er een huurauto voor u klaar staat. We rijden naar onze eerste overnachtingsplek

Caesarea Israel
Het aquaduct bij Caesarea

Dag 2: Langs de Middellandse Zeekust

Rustig acclimatiseren aan een van de mooie stranden van de Middellandse Zee. We kunnen nabij de oude havenstad Caesarea, Unesco werelderfgoed bezoeken. Dat was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, van waaruit de Romeinen het gebied bestuurden

Vestingstad Akko
Het vestingstadje Akko

Dag 3: Galilea

We rijden noordwaarts. De vestingstad Akko zit vol geschiedenis van karavanen, kruisvaarders en jonkvrouwen. Voor de lunch zijn leuke restaurantjes in het haventje te vinden. Niet ver van Akko vinden we spectaculaire zeegrotten

Varen op het Meer van Tiberias
Varen op het Meer van Tiberias

Dag 4: Rond het Meer van Tiberias

We rijden naar Nazareth, waar we het begin van de christelijke jaartelling herbeleven in een themapark. Na de lunch rijden we naar ’s werelds beroemdste meer, het Meer van Galilea bij Tiberias. Daar liggen wereldberoemde plaatsen, zoals Capernaum en het klooster van de Wonderbare Spijziging. We kunnen een boottocht maken over het meer.

Zwemmen Meer van Tiberias
Het groene, waterrijke noorden

Dag 5: Het groene noorden en de Jordaan

Naar het noorden vinden we de bronnen van de Jordaanrivier, waar we een mooie wandeling kunnen maken en verkoeling vinden bij watervalletjes. Zwemkleding moet weer mee, want we kunnen in dit gebied ook kayakken! Aan de voet van de Golan hoogvlakte ligt het oude fort Nimrod, met prachtige vergezichten. De rest van de middag kunnen we zwemmen in het meer.

Drijven in de Dode Zee
Chillen met de Donald Duck in de Dode Zee

Dag 6: Drijven in de Dode Zee - de oase van Ein Gedi - berg Massada

Zuidwaarts. We gaan van het groen naar de woestijn en het laagste punt op aarde, de Dode Zee. We blijven er moeiteloos drijven in het zoute water! Misschien even een tijdschrift lezen? Bij de oase van Ein Gedi maken we een wandeling in een mooie mini-jungle. Vlakbij ligt de roemruchte berg Massada (Unesco) met z'n indrukwekkende verhaal. We kunnen met een kabelbaan omhoog en eventueel afdalen via het slangenpad. Tip: overweeg vanavond te slapen in een woestijnkamp!

Judea woestijn
Het droge zuiden

Dag 7: De Negev woestijn

De woestijn is zó anders dan veel mensen denken. Er is heel veel te zien en het is vooral móói! We maken een wandeling in de oase van Avdat tussen hoge rotswanden. Vlakbij ligt een woestijnfort uit de 1e eeuwen. We staan aan de rand van de grootste krater in de wereld. Je kijkt hier tientallen kilometers ver. Er is een goed interactief museum. Kijk ’s avonds omhoog naar de sterren

Bidden bij de Klaagmuur
Bidden bij de Klaagmuur

Dag 8: De Oude Stad van Jeruzalem

Het mooiste voor het laatst? We zullen het gaan zien! We rijden naar onze laatste bestemming, het unieke Jeruzalem. We zouden hier alleen al een volledige vakantie kunnen doorbrengen! We bekijken o.a. de Klaagmuur en de wereldberoemde Heilige Grafkerk. Genoeg kindvriendelijke restaurantjes. Soeveniers halen we natuurlijk in de soukh (markt).

Israel Museum
Dode Zeerollen, Israel Museum

Dag 9: Jeruzalem buiten de stadsmuren

In de City of David, een heel oud stukje Jeruzalem uit de tijd van koning David, zien we een animatiefilm en kunnen door een tunnel onder de Oude Stad lopen. Mis niet het Nationaal Museum, met een enorm schaalmodel van de oude joodse Tempel en de échte Dode Zeerollen. Geen museumliefhebber? Bezoek de Biblical Zoo met de dieren die in de Bijbel worden genoemd.

Tel Aviv vanuit het vliegtuig
Israel vanuit het vliegtuig

Dag 10: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We verlaten Jeruzalem. Vlakbij de luchthaven bezoeken we Mini Israel, zusterstadje van Madurodam. Daar zien we nog één keer alle plekken in het klein bij elkaar die we op onze familievakantie Israël hebben gezien, een mooie afsluiter! Vervolgens leveren we de auto in en vliegen terug naar huis. Het lijkt wel alsof we een maand zijn weggeweest! Volgend jaar weer?


Koraal in de Rode Zee
Koraalriffen bij Eilat

Aanbevolen uitbreidingen (elk 2 dgn, combineren mogelijk)

Eilat aan de Rode Zee

Het uiterste zuiden van Israël grenst aan een uitloper van de Indische Oceaan. Badplaats Eilat is bekend om snorkelen, duiken en zwemmen met dolfijnen. Er zijn mooie wandelingen in de omgeving te maken, oa. bij Timna National Park met een oude Egyptische tempel en kopermijnen


Netanya, Israel
Het vele malen bekroonde strand van Netanya

Strand aan de Middellandse Zee

Het is vakantie: start of eindig de reis met het schoonste strand van Israel in de badplaats ◘ Netanya op 40 min van het vliegveld, met een promenade van 11km lang en tien maanden zomer

Extra tijd voor Jeruzalem

Daar is zoveel te zien, je zou er een volledige reis aan kunnen wijden. We geven tips mee.

Back to top