Naar onderen

va.8 dgn | Retraite Flydrive Jeruzalem en de Woestijn

va.8 dgn | Retraite Flydrive Jeruzalem en de Woestijn

De perfecte combinatie om op te laden

Rust, natuur en inspiratie: de profeten in de oudheid trokken zich niet voor niets terug in de woestijn voor meditatie en herbronning. De Israëlische woestijnen kenmerken zich door schitterende landschappen met oases, historische opgravingen en veel beschermde natuurgebieden: wandel die (werk-)stress er helemaal uit! En wat te denken van de grootste krater ter wereld: u waant zich op de planeet Mars. Sterker nog: de European Space Agency oefent hier voor toekomstige missies.

We combineren de rust en de ruimte van de woestijnen met de spiritualiteit van 's werelds boeiendste stad (we blijven objectief): Jeruzalem. Duizenden jaren (Bijbelse) geschiedenis rond Oude Stad en Olijfberg, een keur aan musea van naam en voor de avonden een top gastronomie: het is onze eigen favoriete combi om na perioden van stress de accu op te laden.

Beste reistijd: we organiseren deze rondreis het hele jaar. Juli/augustus zijn erg heet.

NB: deze reis leent zich uitermate goed als bedrijfs-(management) incentive. We maken de ervaring geheel op maat met professionele begeleiding.

de berg Sion, Jeruzalemde berg Sion, Jeruzalem
de Klaagmuur in Jeruzalemde Klaagmuur in Jeruzalem
De kruidensoukh van JeruzalemDe kruidensoukh van Jeruzalem
Slapen op een wijnboerderijSlapen op een wijnboerderij
De ibex, een woestijngazelleDDe ibex, een woestijngazelle

Inbegrepen:

 • Vliegreis lijndienst ELAL
 • Ruim- en handbagage
 • Auto, compleet verzekerd
 • Alle overnachtingen
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Info ter voorbereiding
 • Landkaart, GPS data route
 • Dekking Garantiefonds
 • Uniek eigen routeboekje
 • Een reiservaring waar met hart aan wordt gewerkt

Exclusief:

 • Entrees; optionele keuzes
 • Overige maaltijden/drank
de berg Sion, Jeruzalem de Klaagmuur in Jeruzalem De kruidensoukh van Jeruzalem Slapen op een wijnboerderij De ibex, een woestijngazelle
Jeruzalem en de woestijn - combi van rust en spiritualiteit

Accommodaties langs uw route

U verblijft in kleinschalige 'boutique hotels' en monumenten. Ze zijn er in verschillende niveaus, van 'tourist class' tot superior. U kunt uw voorkeurniveau bij aanvraag kenbaar maken.

In de woestijn proberen we u, afhankelijk van seizoensbeschikbaarheid, ook in bijzondere plekken te laten slapen, zoals een wijnboerderij. Na een stoffige dag vol natuur en constrast komt een terrasje met een glas wijn voor sommigen precies op tijd

Bij superior niveau zijn er meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitness, a la carte- of buffetrestaurant en/of bar.

Schotse kerkMonumentaal boutique hotel in Jeruzalem
voorbeeld kibbutz accommodatieEen kibbutz: veel buitenruimte
voorbeeld kibbutz accommodatieEigen kamer met faciliteiten
woestijn huisjesHuisjes middenin de natuur
ontbijt in de woestijnOntbijtje in de woestijn
Schotse kerk voorbeeld kibbutz accommodatie voorbeeld kibbutz accommodatie woestijn huisjes woestijn ontbijt
Boutique hotels en woestijnboerderijen

'Jeruzalem en de Woestijn'

Route Jeruzalem en Woestijn

Jeruzalem en de Woestijn

(in mobiele modus is deze kaart niet interactief)

Route Jeruzalem en Woestijn

De contrastrijke Negev woestijn

Maktesh Ramon
Onderzoeksstation van de ESA in de woestijn

kustlijn Tel Aviv
Eindelijk...rust in zicht!

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Israël

Vliegreis naar Israël. Daar zorgen we dat er een huurauto voor u klaar staat. U rijdt naar Jeruzalem, drie kwartier verderop in de heuvels.

Jeruzalem Old City Israel
Stadsmuren van Jeruzalem

Dag 2: Acclimatiseren in de Oude Stad van Jeruzalem

Op deze reis ligt niets vast. We geven wel suggesties mee. Maak (opnieuw) kennis met de meest bijzondere stad ter wereld, Jeruzalem. Wandel van de Olijfberg over de Via Dolorosa naar de ommuurde Oude Stad, en door het kleurrijke rumoer van de soukh (markt) naar de oeroude Heilige Grafkerk. U stapt in de voetsporen van vijftien eeuwen pelgrimage vanuit de hele planeet.

Grafkerk Jeruzalem
Het Licht schijnt in de duisternis

Dag 3: Jeruzalem - buiten de stadsmuren

Jeruzalem herbergt een keur aan musea. Voor een goed begrip van de 'nationale psyche' is het Holocaustcentrum Yad Vashem een must, gewijd aan de zwartste bladzijde uit de joodse geschiedenis. Het Bible Lands Museum is geheel gewijd aan geschiedenis en archeologische vondsten vanuit de hele regio, vooral uit Oudtestamentische tijd

Dode Zee Israel
Zoutkristallen in de Dode Zee

Dag 4: Mea Shearim - de Dode Zee - oase van Ein Gedi

Wandel door de 19e-eeuwse joods-orthodoxe wijk en zie een andere wereld in Mea Shearim, die zich rond de sjoel en de yeshiva (school) afspeelt. Rijd na de ochtend naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Bezoek de vindplaats van de beroemde Dode Zeerollen. Wandel zuidelijker door een prachtige oase bij Ein Gedi. We vertellen u waar u kan drijven in de Dode Zee

oase Ein Avdat
De canyon van de Avdat oase

Dag 5: het Hoogland van de Negev-woestijn

U zit vandaag middenin de Negev woestijn. Bezoek de prachtige oase van Ein Avdat aanbevelen en de nabijgelegen Nabateeënstad Tel Avdat. De Nabateeën waren van oorsprong een nomadisch volk dat zich in de loop der tijd toelegde op de bescherming van handelskaravanen. Ze hadden op het hoogtepunt hun hoofdstad in Petra (huidige Jordanië)

Maktesh Ramon krater
De enorme Ramon krater

Dag 6: de Maktesh Ramon, 's werelds grootste krater

Maak een flinke wandeling langs de rand van de fenomenale Maktesh Ramon, met 40 x 9 km 's werelds grootste krater! Het bezoekerscentrum op de kraterrand geeft uitleg over de geologie van dit bizarre landschap. Houdt u van stevige 'hike'? In de krater zijn talloze tracks uitgestippeld, variërend van 2 uur tot een volle dag. Voldoende water mee

Ibex, Negev Israel
Een ibex in de Negev

Dag 7: Stilte van de woestijn

Doe eens een dag helemaal niets. Geniet van de stilte van de woestijn, ga gewoon op een rots zitten met een mooi boek. Is stilzitten geen kerncompetentie? Trek er vroeg op uit met de verrekijker of telelens om de flora en fauna van de woestijn te bestuderen. Of overweeg een facultatieve fiets-, jeep- of kamelentocht.

Vliegreis ELAL
Cruisen op 11km hoogte

Dag 8: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We nemen afscheid van een prachtige week in dit contrastrijke land. U rijdt terug naar de luchthaven waar u de auto inlevert. U reist met hernieuwde energie en inspiratie huiswaarts! Of ... blijf nog wat langer in het land.


Israel Museum
Het Nationaal Museum

Aanbevolen uitbreidingen

Extra woestijn of extra Jeruzalem (aanbevolen)

De stilte van de woestijn is verslavender dan u misschien denkt! U vergeet uw agenda snel. En in Jeruzalem is zoveel te ontdekken. Duik dieper in het lokale (religieuze) leven. Bezoek één van de topmusea of wandel 'gewoon' een dagje door 3000 jaar historie: wow, wat een stad!


Netanya, Israel
Het vele malen bekroonde strand van Netanya

De Rode Zee of Middellandse Zee

Is een vakantie voor u niet 'af' zonder zee? Overweeg dan te eindigen met het schoonste strand van Israel in de badplaats Netanya op 40 min van het vliegveld, met een promenade van 11km lang en tien maanden zomer. Of ga door tot het zuidelijkste puntje naar Eilat aan de Rode Zee.

Back to top