SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Praktische reisinformatie over Israël

Israël is een bijzonder land, een land van extremen. Dat geldt in religieus, demografisch, landschappelijk en geologisch opzicht: er zijn maar weinig landen waar u tijdens een reis in korte tijd zoveel kunt zien als in Israël, de afstanden zijn nooit groot en de "ruïne-dichtheid" is er hoog. Wie geïnteresseerd is in de rijke en roemruchte geschiedenis van dit gebied, wie houdt van mooie natuur, wie een leuke gevarieerde vakantie wil maken of wie op zoek is naar de wortels van zijn of haar geloof, dient een bezoek aan dit prachtige land serieus in overweging te nemen. U gaat voor het eerst? Ja het klopt wat ze om u heen zeggen: in zovele opzichten zo totaal anders dan wat het van een afstand lijkt.

Paspoort, visa & vaccinaties voor Israël

U dient voor Israël in het bezit te zijn van een paspoort wat geldig is tot tenminste 6 maanden na terugkeer uit Israël. Voor een bezoek aan Israël hebt u een visum nodig. Een toeristenvisum is gratis voor veel EU paspoorthouders, is voor hen 3 maanden geldig en krijgen ze bij aankomst op de luchthaven. Indien u langer dan 3 maanden wilt in Israël wilt verblijven, kunt u contact opnemen met de consulaire afdeling van de ambassade, zie tel.nummer. Zorg dat u in het bezit bent van de juiste reisdocumenten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Tegenwoordig ontvangt u met een NL paspoort een electronisch visum bij aankomst. Bewaart u het kopieblaadje van het visum, u dient dit bij vertrek weer in te leveren. Wanneer u Israël via Egypte of Jordanië binnenkomt, krijgt u uw visum aan de grens. De veiligheidscontroles aan de grenzen en op de luchthavens zijn grondiger dan u binnen Europa gewend bent.

Er zijn voor Israël geen vaccinaties verplicht. Meer weten? Kijk ook op onze pagina reisvoorbereiding

Ambassade van Israël in NL: 070-376.0500

Ambassade van Israël in BE: 02-373.5500

markt Oude Stad Jeruzalem Israel
Soukh (markt) in de Oude Stad van Jeruzalem

Geldzaken - de Israeli Shekel (ILS)

De lokale valuta is de New Israeli Shekel, onderverdeeld in 100 agorot. Creditcards worden breed geaccepteerd. Pinnen is in heel Israel mogelijk. Kijk naar de corresponderende logo’s op uw bankpas en de geldautomaten (bijv. 'cirrus' of 'maestro'). U kunt bij aankomst op de luchthaven al geld pinnen. In de grote steden staan voorts wisselautomaten. Het prijsniveau in Israël is vergelijkbaar met Nederland en België. Uit eten gaan is goedkoper en vanwege de verse keuken bepaald geen straf. Producten als toiletartikelen zijn een stuk duurder. US$ en €uro worden veel geaccepteerd

1 ILS = € 0,24 (februari 2019)

beschrijving voor visueel beperkten
Israel - start up nation

Klimaat in Israël

In grote lijnen geldt voor de Middellandse Zeekust een zachte winter en een warme zomer met een hoge luchtvochtigheidsgraad. In het noorden en de heuvels van het binnenland (o.a. Jeruzalem) zijn de winters frisser, soms zelfs met sneeuw, maar de zomers heerlijk. De woestijnen in de zuidelijke helft van het land, alsmede Eilat, zijn ‘s winters heerlijk warm. In juli en augustus kan het er erg heet zijn, tot ruim 40 ºC, maar vanwege de lage luchtvochtigheidsgraad is het goed uit te houden.

Israël is een westers georiënteerd land met een oosterse 'twist'. Bij bezoek aan de joodse, christelijke en islamitische gebedsplaatsen verdient het aanbeveling decent gekleed te gaan, d.w.z. geen korte broeken, korte rokken en mouwloze shirts. In de winter is een trui en jas nodig voor frisse avonden. Promised Lands raadt luchtige dichte wandelschoenen aan voor excursiedagen in Israël, het land is gelukkig nog niet volledig geasfalteerd.

Bij een reisboeking ontvangt u uitgebreide praktische informatie

zonsondergang Tel Aviv
De zon gaat u vaak zien
Terug naar boven