SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Inclusief vliegreis + Inclusief huurauto + Inclusief accommodatie Flydrive Oman Werelderfgoed

Autoreis met of zonder privéchauffeur/-gids

Oman is een zeer contrastrijk en merendeels ongerept land aan de kusten van de Indische Oceaan op het Arabisch schiereiland. Het is het land van goud, wierook en mirre. Van Sindbad de Zeeman. Volgens sommige tradities het land van koningin Sheba. De Nederlandse V.O.C. had in de 17e eeuw een grote handelspost in Muscat. Ook de Portugezen lieten er sporen na

Oman ademt die rijke geschiedenis. Men kan aan de mentaliteit van de Omani‘s merken dat ze een eeuwenlange handelstraditie hebben. Vanwege de strategische ligging tussen India en Afrika (Zanzibar was ooit Omaans) zijn Omani‘s al sinds de oudheid gewend met mensen van andere volken en culturen in aanraking te komen. Dat merk je op reis, wij garanderen u dat u zich hier thuis en gewaardeerd bezoeker gaat voelen.

Oman is circa acht keer zo groot als Nederland en met ruim 4 miljoen mensen erg dun bevolkt. Het moderne Oman heeft een flinke economische ontwikkeling doorgemaakt en de levensstandaard is er flink verhoogd. Parallel daaraan is de infrastructuur voor reizigers van hoog niveau. Het land is vooral populair voor fly drives, exclusieve strandvakanties, woestijntreks en oceaantochten. De beste reistijd is tussen oktober en april, de zomer kan flink heet zijn. In de regio Midden-Oosten is Oman een van de meest comfortabele vakantiebestemmingen.

Aanbeveling eerdere reizigers

Bijzonder complete route, aanrader voor wie écht kennis wil maken met Oman!

Omani
Uitblazen van een dag op pad met reizigers

Muscat, forten Mirani en Jalali De Sultan Qaboos Grand Mosque van Muscat, één van de grootste moskeeën ter wereld Al Hamra, prachtige lemen oasestad Even whats appen tijdens de geitenmarkt De mooie kusten van de oceaan

Waarom 'Oman Werelderfgoed'?

Boordevol Unesco erfgoed

Keuze met of zonder chauffeur/gids

Inclusief fietstocht!

Contrastrijke landschappen

Gemoedelijke bevolking

Een culinair feest!

Nog niet platgereisd

Comfortabel en veilig

Bepaal zélf het tempo

Verlenging en aanpassing route mogelijk

Keuze 2 verschillende accommodatieniveaus


Terug naar boven

Dag-tot-dag programma 'Oman Werelderfgoed'

Alles wat u niet mág missen op een comfortabele manier!

Resorthotel

Dag 1 Heenreis naar Oman: heenreis naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Direct bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. Afhankelijk van de vliegverbinding heeft u er een lange dag op zitten. Tijd om te rusten dus in uw accommodatie in Muscat.

Merani en Jalali fort

Dag 2 City tour Muscat: Maak kennis met de hoofdstad van het Sultanaat Oman. Vanwege de lage en lichtgekleurde bebouwing wordt de stad de ‘witte hoofdstad’ genoemd. U kunt hier ’s morgens onder meer een bezoek brengen aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, één van de grootste moskeeën ter wereld. Vervolgens kunt u fotostops maken bij Al Alam Palace en de 16e eeuwse Portugese forten Jalali en Merani. Op slechts 500 meter van het Al Alam Palace vindt u het Bait Al Zubair museum. Dit privémuseum is in 1998 geopend voor bezoekers. U kunt hier een tentoonstelling bekijken over de ruim 6.000 jaar oude geschiedenis van Oman.

Geitenmarkt, Nizwa

Dag 3 Jebel Akhbar, het groene gebergte: tocht door het vruchtbare deel van Oman, met oude traditionele kleidorpjes zoals Birkat Al Mauz, plantages (dadels, abrikozen, amandelen) en de rozen die de basis vormen voor het populaire rozewater.Het letterlijke hoogtepunt vandaag is het Saiq plateau met schitterende vergezichten.

Al Hamra, lemen oasestad

Dag 4 Nizwa, de oude hoofdstad: Eén van de oudste steden van Oman, bekend van zilverbewerking en religieus centrum van Oman. Bezoek het 17e eeuwse Nizwa fort en de folklore souq (markt), een van de beste plekken voor soevenirs op uw reis. Een fenomeen is de veemarkt. In de middag maakt u een begeleide fietstocht van Unesco-fort Bahla naar het lemen oasedorp Al Hamra en eeuwenoude 'aflaj'-irrigatiesystemen

Jabal Shams

Dag 5 Bezoek aan het Middeleeuwse dorp Misfat Al Abriyeen temidden van plantageterrassen. In de middag via dorpjes als Ghul die in het hele land bekend zijn om hun borduurwerk en tapijten naar de top van de Jebels Shams (berg van de zon) (3075m). Onderweg komt u langs de afgrond van de Omaanse ‘Grand Canyon’.

Indische Oceaan

Dag 6 Vandaag ontdekt u de oudste archeologische overblijfselen (5000 jaar!) van Oman, de 'bijenkorf' graftombes van Al Ain, Al Khutm en Bat (Unesco). Deze unieke graven liggen in de buurt van de stad Ibri (waar de tijd overigens nog steeds stil staat). In de middag staat het prachtige 17e eeuwse Nakhl-fort op het programma in de Batinah-vlakte. In dit gebied liggen ook heetwaterbronnen. U slaapt onvermijdelijk in een spa resort.

Woestijn van Oman

Dag 7 U heeft een binnenlandse vlucht van Muscat naar Salalah, parfum-hoofdstad van Arabië, in de provincie Dhofar. U bezoekt uiteráárd het Museum van de Wierook. Maar ook de leuke Haffa Souq (markt), beroemd om goud- en zilverwerken. Heeft u een sterke maag, loop dan ook even de vleessouq in! Eindig uw dag met een panoramaritje door fruitplantages, met o.a. kokosnoot, papaya en guava.

Woestijn van Oman

Dag 8 Opnieuw een prachtige dag, met vissersdorp Taqa en fort/museum. Uniek zijn de ruïnes van Sumhuram (Unesco), mogelijk van koningin Sheba. De witte tombes van Bin Ali liggen in het dorpje Mirbat, het 9e eeuwse hart van de beroemde Arabische paarden en handel in wierook. Via de Ayn Razat-oase door naar het graf van de profeet Job (O.Testament). Tenslotte genieten op de ansichtkaartstranden van Mughsayl beach en baaien met flamingo‘s

Dag 9 Alsof we nog niet genoeg contrast hebben gezien, eindigen we met de Rub al-Khali, de grootste zandwoestijn ter wereld. Schitterende onbedroven panorama's. Met de verloren stad Ubar, het 'Atlantis van de woestijn‘.

Oman resort

Dag 10 Terugreis via Muscat naar huis of verlenging in een resort hotel in Salah of Muscat

Uitbreiding A - Resort aan Indische Oceaan: verleng deze reis met een week (of korter/langer): snorkelen, zwemmen, vissen, varen, duiken en natuurlijk de mooie stranden.

Uitbreiding B - Huur een privéchauffeur: Wel deze reis maken maar niet zelf achter het stuur kruipen, ook al is het goed te doen? Deze reis kan ook met privéchauffeur worden gemaakt


gezinsvakantie
 • Offerte aanvragen

 • / / Pick a Date
 • :
 • / / Pick a Date
 • :
 • Reisgezelschap bij vertrek:

 • 0/999
 • -
 • Should be Empty:
Terug naar boven

InbegrepenPraktische details van deze prachtige flydrive door Oman

Inbegrepen in de reissom:

 • Praktische informatie ter voorbereiding op de reis
 • Informatiepakket met landkaart en tips over bezienswaardigheden langs uw route
 • Comfortabele retourvlucht vanaf Schiphol of Zaventem per lijnvlucht op vaste tijden (andere luchthavens desgewenst mogelijk)
 • Alle overnachtingen in uitstekende hotels inclusief dagelijks ontbijtbuffet (liever ook graag diners vastleggen? Meld het ons)
 • Uitstekende sterke huurauto met airco, ongelimiteerde kilometrage en zeer complete verzekering (WA-, diefstal- en inzittenden). Indien gewenst tevens afkoop eigen risico mogelijk.
 • GPS en 24/7 bereikbaarheid van ons lokale kantoor
 • Alle lokale toeristentaxen in accommodaties, alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen voor de vliegreis
 • Afhankelijk van uw keuze tevens privéchauffeur/-gids en entreegelden

Niet inbegrepen of ter plaatse te voldoen:

 • Visum (ter plaatse verkregen bij aankomst, op dit moment gratis)
 • Overige maaltijden & drankjes
 • Entrée's van plaatsen die u wilt bezoeken. Entrée's van plaatsen die u wilt bezoeken.

Andere mogelijkheden: deze reis kan worden verlengd en/of worden aangepast

Vertrekdata & Prijzen

Wekelijks vertrek mogelijk, meestal dinsdag of woensdag. U kunt deze reis op verschillende niveaus maken: normaal of luxe. Vul het offerteformulier hierboven in voor een exacte prijs op uw gewenste datum

Terug naar boven