SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Praktische reisinformatie over Malta & Gozo

Malta & Gozo, twee eilanden in de Middellandse Zee waar een keur aan culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur te vinden is. Door de strategische ligging vele malen bezet geweest waarvan de Maltezer Ridders en de Britten het bekendst zijn. In 1964 is het eiland pas onafhankelijk geworden. Door de vele invloeden is er een geheel eigen mediterrane cultuur ontstaan en een schat aan historie. Voor wie houdt van natuur, cultuur en goed eten is Malta de vakantiebestemming! Vanwege het kleine oppervlak kun je in een korte tijd het eiland verkennen. Voor wie houdt van rust en natuur is een verblijf op Gozo een aanrader.

Paspoort, visa & vaccinaties voor Malta & Gozo

U dient voor een bezoek aan Malta & Gozo in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Deze moet geldig zijn tot minimaal het einde van het geplande verblijf. Een visum is niet nodig. Er zijn voor Malta & Gozo geen vaccinaties verplicht. Meer weten? Kijk ook op onze pagina reisvoorbereiding

Ambassade van Malta: 070-356.1252

Blue lagoon Malta
De Blue Grotto van Malta

Geldzaken - de Euro

De Euro is sinds 2008 de officiële munteenheid van Malta & Gozo. In de meeste horeca gelegenheden en winkels kunt u betalen met creditcard of pinpas. Met een bankpas of creditcard is het mogelijk om geld op te nemen bij de pinautomaten. Let op dat in de kleinere dorpen vaak geen pinautomaat aanwezig is. Het prijsniveau is ligt een fractie lager dan in Nederland. De prijzen in de restaurant zijn lager en het eten is van een goede kwaliteit. Vooral in de dorpjes kun je vaak erg goedkoop eten.

Klimaat in Malta & Gozo

Het Middellandse Zeeklimaat kenmerkt zich door warme zomers en zachte winters. De beste reistijd met aangename temperaturen is van maart t/m juni en van september t/m november. De zomermaanden kunnen soms heet zijn met een hoge luchtvochtigheidsgraad

Bij een bezoek aan de vele kerken raden wij aan om de schouders en benen te bedekken. In het vroege voor- en najaar kan het in de avond afkoelen zodat een trui of jasje prettig is. Promised Lands raadt luchtige dichte wandelschoenen aan voor excursiedagen in Malta.

Bij een reisboeking ontvangt u uitgebreide praktische informatie

Valetta Malta
Winter in Malta
Terug naar boven