SGR-lid Tel.010-2827242 ma-vr: 9.30-12.30 / 13.30-16.30

Naar onder

Groepsreis Highlights van Jordanië!

Zoveel méér dan alleen Petra!

In één week de hoogtepunten van Jordanië, bordevol contrasten én een van de zeven Unesco Wereldwonderen bekijken? Het kan! Van wereldwonder Petra tot de onvergetelijke sterrenhemels van Wadi Rum in de woestijn. Van Bijbels Jerash (Gerasa) tot de mooiste wandelgebieden. Deze reis is completer dan die van andere reisorganisaties en er ligt naats historie veel nadruk op de natuur van het land. De kleuren en smaken van dit prachtige land zullen u nog lang bij blijven!

U kunt deze reis hele jaar door met uw gezelschap maken en kan ook als basis dienen voor een verlengde reis. Het valt ons telkens weer op dat groepsreizen langdurig tot gesprekstof leiden. Het geeft veel gezamenlijke voorpret en jarenlange terugblikken. Het verstevigt de onderlinge band tussen de deelnemers. Onderstaande reis kan worden gethematiseerd en is interessant voor kerkelijke groepen, families, faculteiten en disputen.

Aanbeveling eerdere reizigers

"Wow, ik had niet gedacht dat er behalve Petra zoveel te zien is in dit land"

Fam. R.K. (Middelburg)

Petra Jordanië Bedoeinen Wadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië Jerash Jordanie Captain Desert camp Jordan

Waarom 'Jordanië Highlights?'

Alles wat je niet mág missen

Veel zien in weinig tijd

Goede, gediplomeerde gidsen

Incl. nacht onder de sterren!

Kan gecombineerd met Israël

Programma groepsreis 'Jordanië Highlights'

Petra Jordanie

Dag 1 Heenreis naar Jordanië: U vertrekt veelal vanaf Schiphol of Zaventem. Bij aankomst op de luchthaven van Amman staat de gids jullie op te wachten. Er volgt een transfer naar de eerste accommodatie om te acclimatiseren.

Jerash Jordanie

Dag 2 Het noorden met Jerash - Ajlun: Jerash is een schitterende Grieks-Romeinse decapolis met triomfboog, centrale cardo, forum, tempel van Zeus en van Artemis. In Ajlun bezoekt u het kasteel van Qalat al-Rabat, één van de meest opmerkelijke voorbeelden van islamitische militaire architectuur. U rijdt vervolgens naar de ruïnes van Um Qeis. U kunt hier genieten van vergezichten over de Jordaanvallei en Meer van Galilea in Israël. Bij voldoende tijd rijdt u terug via Pella, een opgraving die de moeite is

Ajlun Jordanie

Dag 3 Madaba - Mt.Nebo - De Koningsweg: De Koningsweg is een duizenden jaren oude handelsroute door een ruig berglandschap. Hieraan ligt de berg Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land uitkeek, en Madaba, met de oudste kaart (5e eeuw!) van de regio in de vorm van een enorm mozaiek. Vervolgens via Wadi Mujib, de belangrijkste seizoensrivier, en fort Kerak naar Petra

Dag 4 Petra - Unesco Werelderfgoed: In 2007 wereldwijd verkozen tot één van de zeven wereldwonderen! Een prachtige stad in de rotsen met honderden tempels en gebouwen. Mis niet de Siq Canyon, Romeins theater, 'High Place', koninklijke graven en klim naar het klooster van Ed-Deir

Dag 5 Little Petra - Wadi Rum woestijnreservaat: In de vroege ochtend is het licht prachtig! Het nabijgelegen Little Petra is mooi voor wandelaars. U rijdt door naar Wadi Rum waar u eet met bedoeïenen en geniet van de oneindige sterrenhemel. U overnacht in een ‘echte’ bedoeïenentent

Dode Zee Jordanie

Dag 6 Dana reservaat - Dode Zee: Bij zonsopgang maakt u een jeepsafari door het unieke maanlandschap. Na afloop rijdt u met eigen auto naar het Dana natuurgebied. Dit oudste beschermde gebied in het land heeft een hele afwisselende natuur. U maakt 's middags een stop bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Ga zeker even drijven in het zoute water!

Soukh - arabische markt

Dag 7 Woestijnkastelen en Amman: We maken een tour langs de woestijnkastelen ten oosten van Ammam met o.a. Qasr Hammam en Qasr al Harrana. Onderweg komt u langs een oase, Al-Azraq. Indien voldoende tijd besluiten we met een stadsrondrit door Amman.

vliegreis Amman Jordanie

Dag 8 Terugreis naar huis: Afhankelijk van uw vliegtijd heeft u tijd ter vrije besteding, gevolgd door een transfer naar de luchthaven van Amman en de terugreis naar huis, waarmee aan een intensieve reis een einde komt. Wat blijft zijn de verhalen!

 • Offerte aanvragen

 • / / Pick a Date
 • :
 • / / Pick a Date
 • :
 • Verwachte groepsgrootte ±:


 • 0/999
 • -
 • Should be Empty:
Terug naar boven

InbegrepenPraktische details van deze reis

Inbegrepen in de zeer complete reissom:

 • Praktische informatie ter voorbereiding op de reis
 • Informatiepakket met landkaart en tips over bezienswaardigheden langs de route
 • Comfortabele retourvlucht vanaf Schiphol of Zaventem per lijnvlucht op vaste tijden
 • Alle overnachtingen in toeristenaccommodaties met eigen sanitair. 1 nacht woestijn in 1p- of 2p-tent, centraal sanitair per geslacht.
 • Dagelijks ontbijt- en dinerbuffet
 • Portage op luchthavens en accommodaties
 • Vervoer in airconditioned toeringcarbus met chauffeur
 • Gediplomeerde gids
 • Alle lokale toeristentaxen in accommodaties, alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen voor de vliegreis
 • Alle entreegelden van alle genoemde plaatsen incl.jeepsafari Wadi Rum van ca. 2 uur in het Wadi Rum woestijnreservaat!

Niet inbegrepen of ter plaatse te voldoen:

 • Visum (ter plaatse verkregen bij aankomst, op dit moment gratis voor groepen!)
 • Lunch onderweg (sandwich o.i.d.) & drankjes

Andere mogelijkheden: deze reis kan worden verlengd en/of worden uitgebreid met buurland Israël

Vertrekdata & Prijzen

Bijna dagelijks vertrek mogelijk. U kunt deze reis op verschillende niveaus'maken: budget, standaard of comfort. Neem contact op voor een offerte voor uw gezelschap.

Terug naar boven