SGR-lid Tel.010-2827242 ma-vr: 9.30-12.30 / 13.30-16.30

Naar onder

Gozo things-to-do: de mooiste stranden en bezienswaardigheden!


Gozo, Malta
Gozo, Malta

Stranden van Ramla Bay (1) en San Blas Bay (2)

Ontspannen aan de mooiste zandstranden van Gozo. Vanaf Ramla Bay kunt u een wandelingetje maken naar Calypso’s Cave. Hier heeft volgens de overlevering Odysseus (uit het beroemde gedicht van Homerus) gevangen gezeten. U heeft hier een prachtig uitzicht over de baai.

Mis ook niet het natuurverschijnsel Azure Window (3), een gat in de kliffen van Dwejra Bay, uitgesleten door het water en de wind. Een aanrader om daar te gaan zwemmen en snorkelen, de onderwaterwereld is daar prachtig!


Azure Window, Gozo
Azure Window, bij de kliffen van Dwerja Bay

Katholiek Gozo

Het katholieke geloof speelt een belangrijke rol op Malta en Gozo. In elk plaatsje -hoe klein ook- staat een prachtige kerk. De Xewkija Rotunda die in het plaatsje Xewkija staat is absoluut een bezoek waard vanwege de enorme afmetingen. De koepel van de kerk is zelfs zo groot dat er over de hele wereld slechts een aantal kerken zijn die dezelfde afmetingen hebben.

De basiliek van Ta’Pinu (4) bij het dorpje Gharb is van oorsprong een bedevaartsoord vanwege de wonderen die hier volgens de overlevering hebben plaatsgevonden. Tegenwoordig is de kerk het katholieke centrum van Gozo. Het is een prachtige versierde basiliek met een klein museum. Tegenover de kerk begint het wandelpad vanwaar de heuvel Ta' Ghammar kan worden beklommen. De moeite waard vanwege het prachtige uitzicht en de beelden langs de weg die het verhaal van de Kruisiging en Wederopstanding van Jezus weergeven. Het pad eindigt in een betonnen amfitheater.


Gozo_Ta'Pinu
Ta'Pinu basiliek

Stadjes en dorpen op Gozo

Alle wegen op Gozo leiden naar de hoofdstad Victoria (Rabat). De Citadella (5) is hier de grootste trekpleister u heeft hier een mooi panorama over Gozo. Het huidige centrum is ook zeker de moeite waard. U vindt hier kleine winkeltjes rond het It Tokk-plein (onafhankelijkheid) waar elke ochtend een markt wordt gehouden.

Het havenplaatsje Xlendi ligt in een baai waar ook zwemgelegenheid is en leuke terrasjes. Marsalforn is ook een leuke kustplaats met veel goede (vis) restaurants.


Gozo_Xlendi
Het vissersdorpje Xlendi

Terug naar boven

Snorkelen en duiken bij Gozo en Comino

De onderwaterwereld op Gozo is spectaculair: azuurblauw water met de prachtigste koralen en exotische vissen. Door de zwakke onderstroom in het water en het heldere zicht is Gozo een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen. Een van de mooiste plekken hiervoor is the Blue Hole. De kwaliteit van de duikscholen is zeer goed. Wij geven hier graag advies over.

Dagexcursie Comino (6), een piepklein eilandje tussen Gozo en Malta in. U vindt hier de beroemde Blue Lagoon, in deze baai is een klein strand met prachtig helder blauw water. Zoekt u meer rust dan is het een aanrader om naar Santa Maria Bay te wandelen ( ong. 20 minuten). Buiten het hoogseizoen is het eiland een paradijs voor vogel en natuurliefhebbers.


Snorkelen
Gozo leent zich uitstekend voor snorkling en duiken

Terug naar boven

Wandelparadijs Gozo

Er zijn langs de kust talloze mooie wandelingen uitgezet met verschillende moeilijkheidsgraad. De afstanden zijn tussen de 11 en 16 km en starten en eindigen in een kustplaatsje. Maak bijvoorbeeld de prachtige wandeling van Mgarr naar Xlendi (12km) met panoramische uitzichten.

Als u zin hebt in meer actie is het leuk om een mountainbike te huren, de grotere plaatsen op Gozo bieden deze mogelijkheid. Er zijn mooie tracks aangelegd voor verschillende niveaus. Geniet van de prachtige vergezichten langs de kust en het groene heuvelachtige binnenland.


Snorkelen
Wandelen langs de kust op Gozo

Terug naar boven