SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Inclusief vliegreis + Inclusief huurauto + Inclusief accommodatie Flydrive Jeruzalem en de Woestijn!

De perfecte combinatie om 'de accu' weer op te laden

Rust, natuur en inspiratie: de oude profeten gingen niet voor niets de woestijn in voor meditatie. De Israëlische woestijnen kenmerken zich door schitterende, contrastrijke landschappen, met oases, historische opgravingen en wandel- en fietsmogelijkheden. En wat te denken van de grootste krater ter wereld van liefst 40 x 9 km: u waant zich op de planeet Mars. Slapen kan o.a. op een wijnboerderij, wel zo prettig na een stoffige dag. Gecombineerd met 's werelds mooiste stad Jeruzalem (we blijven objectief!) met de Oude Stad, Olijfberg, de Klaagmuur, topmusea en horeca in alle prijsklassen is dit de perfecte combinatieweek (of langer) om 'de accu' weer op te laden!

Stopsale: wij nemen geen boekingen meer aan met vertrek 15-30 april 2019

Aanbeveling eerdere reizigers

"Tip: Nahal David is echt een prachtige wadi om te lopen!"

dhr. J. van D. Amsterdam)

Berg Sion, Jeruzalem De Klaagmuur, Jeruzalem Kruidengeuren opsnuiven in de soukh Vroege ochtend in de woestijn Fauna rond een wadi (seizoensrivier) Slapen op een woestijnboerderij

Waarom 'Jeruzalem & de Woestijn'?

Gegarandeerd inspirerend!

Heel veel natuur

Volledige vrijheid

Bepaal zélf het reistempo

Kan worden uitgebreid

Spectaculaire contrasten


Terug naar boven

Reisprogramma flydrive 'Jeruzalem en de Woestijn'

Tel Aviv vanuit vliegtuig

Dag 1 Heenreis naar Israël: Bij aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat een huurauto voor u klaar. U rijdt naar uw eerste slaapplaats in Jeruzalem. U slaapt in een sfeervol kleinschalig boutique hotel op loopafstand van Oude Stad en horeca.

Orthodoxe joden in Jeruzalem Israel

Dag 2 Jeruzalem - Oude Stad: (Hernieuwde) kennismaking met de ◘ Oude Stad & ◘ Olijfberg van Jeruzalem, knooppunt van Jodendom, christendom en islam. Loop door deze dwarssnede van 3000 jaar geschiedenis, geloof en inspiratie. Snuif de geur van de soukh (markt) en bezoek wereldberoemde plaatsen die een centrale rol spelen in het leven van miljarden aardbewoners.

Nationaal Museum Jeruzalem Israel

Dag 3 Jeruzalem - Yad Vashem, Nationaal Museum: Jeruzalem herbergt een keur aan musea. Bezoek in elk geval het indrukwekkende ◘ Yad Vashem Holocaustcentrum voor een goed begrip van de zwartste bladzijde uit de joodse geschiedenis. Het ◘ Nationaal Museum herbergt unieke collecties archeologische vondsten vanaf de steentijd, een enorme replica van de Oude Stad rond het jaar 0 en de Dode Zeerollen.

Massada Israel

Dag 4 Dode Zee - Ein Gedi - Massada: U rijdt zuidwaarts naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde, ruim 400 meter onder zeeniveau! Bezoek ◘ Qumran, vindplaats van de beroemde Dode Zeerollen. Wandel zuidelijker door de ◘ oase van Nahal David bij Ein Gedi. Neem tenslotte de tijd voor de burcht ◘ Massada, een berg met een indrukwekkend verhaal. Uiteraard mag drijven in de ◘ Dode Zee vandaag niet ontbreken voor uw ‘Israël CV’.

Ibexen in de Negev woestijn Israel

Dag 5 De centrale Negev Woestijn: U zit vandaag middenin de Negev woestijn. We kunnen de prachtige ◘ oase van Ein Avdat aanbevelen en de nabijgelegen Nabateeënstad en ◘ fort Tel Avdat. De Nabateeën waren van oorsprong een nomadisch volk dat zich in de loop der tijd toelegde op de bescherming van handelskaravanen. U slaapt -afhankelijk van het gekozen niveau- in een sfeervolle (wijn-)boerderij met wijds uitzicht.

Kratergebied woestijn Israel

Dag 6 Maktesh Ramon, 's werelds grootste krater: Wandelen in en rond de fenomenale ◘ Maktesh Ramon, met 40 x 9 km 's werelds grootste krater. Het bezoekerscentrum op de kraterrand geeft uitleg over de geologie van dit bizarre landschap. Houdt u van een stevige 'hike'? In de krater zijn talloze tracks uitgestippeld, variërend van 2 uur tot een volle dag.

Dauw Negev woestijn Israel

Dag 7 Stilte van de woestijn: Rustdag, geniet van de stilte van de woestijn of trek er vroeg op uit met de verrekijker of telelens om de flora en fauna van de woestijn te bestuderen. Overweeg een facultatieve fiets-, jeep- of kamelentocht. (Wij kunnen dit desgewenst vooraf reserveren). Of ga gewoon op een rots zitten met een mooi boek: de woestijn heeft nooit haast.

Vliegreis ELAL

Dag 8 Terugreis naar huis: We nemen afscheid van dit contrastrijke land. U rijdt terug naar de luchthaven van Tel Aviv waar u de auto inlevert en gaat vol mooie nieuwe inspiratie huiswaarts!

Wat extra tijd in uw agenda? Overweeg dan uitbreidingen:

Middellandse Zeestrand Israel

Uitbreiding A - Extra Jeruzalem: verleng met 2 dagen extra in Jeruzalem, daar is zo ontzettend veel te zien. Zoals diverse andere kunst- en historische musea van topniveau, verder sfeerproeven in de Oude Stad, de ◘ Mechane Yehuda-markt, de leuke terrasjes, de ◘ City of David. Wij geven u suggesties en aanwijzingen mee en 100% garantie dat u zich niet gaat vervelen!

Uitbreiding B - Netanya, Middellandse Zee: verleng deze vakantie met 2 dagen aan het schoonste Middellandse Zeestrand van Israel in de badplaats ◘ Netanya met een heerlijk klimaat!

Andere mogelijkheden: deze reis kan verder op maat worden aangepast aan speciale wensen

 • Offerte aanvragen

 • / / Pick a Date
 • :
 • / / Pick a Date
 • :
 • Reisgezelschap bij vertrek:


 • 0/999
 • -
 • Should be Empty:
Terug naar boven

InbegrepenPraktische details van deze reis

Inbegrepen in de complete reis:

 • Praktische informatie ter voorbereiding op de reis
 • Informatiepakket met landkaart en actuele praktische informatie
 • Routeboekje voor u op maat met o.a. tips over bezienswaardigheden en routeaanwijzingen
 • Comfortabele retourvlucht vanaf Schiphol, Eindhoven of Zaventem per lijnvlucht op vaste tijden (andere luchthavens desgewenst mogelijk)
 • Alle overnachtingen inclusief dagelijks ontbijtbuffet (liever ook graag diners vastleggen? Meld het ons)
 • Goede huurauto met airco, ongelimiteerde kilometrage en complete verzekering (WA-, diefstal- en inzittenden). Indien gewenst is afkoop eigen risico naar nul nu mogelijk!
 • Alle lokale toeristentaxen in accommodaties, alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen voor de vliegreis

Waar u ter plaatse nog op moet rekenen:

 • Overige maaltijden & drankjes
 • Autobrandstof. Reken voor deze route op 2x een volle tank.
 • Entrée's van plaatsen die u wilt bezoeken. Tip: er zijn passpartouts te koop (±€34) die twee weken lang onbeperkt toegang geven tot zo'n 65 reservaten en archeologische opgravingen. Ze zijn bij aangesloten parken te koop.

Vertrekdata & Prijzen

Vrijwel wekelijks vertrek mogelijk. De reissom per volwassene in een 2pk loopt uiteen van ca. €775 in laagseizoen tot ruim voorbij de €1000-grens tijdens piekdata. Vraag een offerte voor een exacte prijs rond uw gewenste datum, dan zoeken wij voor u een optimum.

Terug naar boven