Promised Lands logo
Promised Lands themes
Promised Lands themes
Promised Lands lid Reisadvies.nu Promised Lands lid SGR
Spring naar onderen

Flydrive Highlights van Jordanië

Zoveel méér dan alleen Petra!

In een week de hoogtepunten van Jordanië en één van de zeven wereldwonderen bekijken? Het kan! Met onze populaire fly & drive die langs de hoogtepunten leidt. Van wereldwonder Petra tot de onvergetelijke sterrenhemels van Wadi Rum in de woestijn. Van het enorme Grieks-Romeinse Jerash, het Bijbelse Gerasa, tot de prachtige wandelgebieden bij Dana Nature Reserve. Deze rondreis is ook mogelijk met eigen chauffeur. De kleuren en smaken van dit prachtige land zullen u nog lang bij blijven, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Merhaba!

Waarom 'Highlights van Jordanië'?

Contrastrijk Jordanië wacht op u

Jordanïe is weer open en is er helemaal klaar voor

Petra Jordanië Bedoeinen Wadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië Jerash Jordanie Captain Desert camp Jordan
Highlights van Jordanië - veel meer dan alleen Petra

Reisduur 8 dagen | uitbreiding mogelijk

Beste tijd: het hele jaar mogelijk. Augustus is erg heet.

Toeristenvisum, Meet & assist bij aankomst op het Queen Aliyah vliegveld van hoofdstad Amman

Goede huurauto, zeer compleet verzekerd met onbeperkte km's. Het type kan aangepast aan uw wensen en reizigersaantal.

Alle overnachtingen in geselecteerde hotels en/of natuur lodges. Dagelijks ontbijtbuffet en toeristentax inbegrepen. Diners indien gewenst vooraf te boeken.

Uw persoonlijke reisplan, met kaarten, achtergrond info en rij-suggesties. Vooraf veel praktische informatie ter voorbereiding.

Exclusief: overige maaltijden; vliegticket; entrees. Tip: er zijn passpartouts voor onbeperkte toegang tot national parks (u krijgt info). Optioneel: eigen chauffeur.

Toelichting: vanwege Covid hebben veel reizigers zelf nog vliegtickets. Wij regelen alleen vliegtickets op aanvraag en met specifieke airlines

Extra zekerheden tijdens Covid-19: volledige dekking door het garantiefonds.

Zie ook: checklist reizen naar Israël en Midden-Oosten tijdens Corona

Petra Jordanie
De koningsgraven bij rotsstad Petra

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar Jordanië

U vliegt naar Jordanië. Bij aankomst op de luchthaven zorgen we dat u wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger die u op weg helpt. Er staat al een huurauto voor u klaar, waarmee u naar de eerste overnachtingsplek rijdt. (Privé aankomsttransfer ook mogelijk)

Jerash Jordanie
Romeinse zuilen in Jerash

Dag 2: Het noorden met decapolis Jerash en kasteel Ajlun

Jerash is een schitterende Grieks-Romeinse decapolis met triomfboog, centrale cardo, forum, tempel van Zeus en van Artemis. In Ajlun bezoekt u het kasteel van Qalat al-Rabat, één van de meest opmerkelijke voorbeelden van islamitische militaire architectuur. U rijdt vervolgens naar de ruïnes van Um Qeis. Geniet van de vergezichten tot het Meer van Galilea in Israël.

Ajlun Jordanie
Het kasteel van Ajlun

Dag 3: Mozaïek van Madaba - Berg Nebo - De Koningsweg

De Koningsweg is een duizenden jaren oude karavaanroute door een ruig berglandschap. Hieraan ligt de berg Nebo, waar Mozes over het Beloofde Land uitkeek, en Madaba met de oudste kaart (5e eeuw!) van de regio in de vorm van een enorm mozaiek. Vervolgens via Wadi Mujib, de belangrijkste seizoensrivier naar Petra

Petra Jordanie
Al Khazneh, icoon van Petra

Dag 4: Petra - Het Zevende Wereldwonder en Unesco erfgoed

In 2007 wereldwijd verkozen tot één van de zeven wereldwonderen! Een prachtige stad in de rotsen met honderden tempels en gebouwen. Mis niet de Siq Canyon (bekend geworden na de film van Indiana Jones), Romeins theater, 'High Place', koninklijke graven en klim naar het klooster van Ed-Deir

Wadi Rum Nature reserve
Wadi Rum Nature reserve

Dag 5: Little Petra - Wadi Rum Nature reserve

In de vroege ochtend is het licht prachtig! Maak een wandeling in het nabijgelegen Little Petra. U rijdt door naar Wadi Rum waar u eet bij de bedoeïenen en geniet van de spectaculaire sterrenhemel. U overnacht in een bedoeïenentent (aangepast met comfort!)

Dana reserve Jordanie
Dana Reserve, wandelparadijs

Dag 6: Dana reservaat - Dode Zee

Maak bij zonsopgang een jeepsafari door het unieke Marslandschap. Veel SF-fims werden hier al opgenomen. Na afloop rijdt u noordwaarts naar Dana nature reserve. Dit oudste beschermde natuurgebied in het land is een prachtig wandelgebied. U maakt 's middags een stop bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Ervaar hoe het is om te blijven drijven in het zoute water!

Qasr AlKharane
De oostelijke woestijnkastelen

Dag 7: Amman en de oostelijke Woestijnkastelen

Maak afhankelijk van uw reistempo een tour langs de woestijnkastelen ten oosten van Ammam met o.a. Qasr Hammam en Qasr al Kharane. Besluit met de Citadel van Amman met het Romeinse theater wat al tweeduizend jaar in gebruik is

Citadel Amman
De Citadel van Amman

Dag 8: Afscheid en terugreis (of uitbreiding)

We nemen afscheid van dit vriendelijke land. U rijdt terug naar de luchthaven waar u de auto kunt inleveren. U reist vol ervaringen en inspiratie huiswaarts! Óf u blijft nog wat langer in het land.

Koraal in de Rode Zee
Koraalriffen in de Rode Zee bij Aqaba

Aanbevolen uitbreidingen (elk 2 dgn, combineren mogelijk)

Aqaba aan de Rode Zee

Het uiterste zuiden van Jordanië grenst aan een uitloper van de Indische Oceaan. Havenstad Aqaba is bekend om snorkelen, duiken en koraalriffen. Er zijn hotels in het stadje, en in de wat meer afgelegen hotelzone Tala Bay.

Dode Zee, Jordanie
De zoute Dode Zee

Dode Zee - strand, ontspanning, welness

Twee dagen aan de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Met strand, wellness, kuren, culinair genieten. Het zoute water zorgt ervoor dat je moeiteloos blijft drijven. En heeft een genezende werking voor huidaandoeningen.

Back to top