SGR-lid T.010-2827242 contact/beltijden

Naar onder

Actueel op uw reisbestemmingen


Tip: volg ons tijdens uw reis op Twitter. In de afgelopen jaren was dit regelmatig een extra snelle manier om reizigers te traceren en repatriëren bij calamiteiten, zoals ten tijde van de roemruchte vulkaanuitbarstingen in IJsland. Klik op: Twitter

Stakingen KLM / Transavia: na eerdere stakingen vanwege een conflict tussen Transavia en de meeste van haar piloten over arbeidsomstandigheden, zijn er recent stakingen bij de bagageafhandeling van moederbedrijf KLM die soms voor overlast zorgen. Check de status van uw vlucht op deze link.

Actueel

Europa: noodtoestand Frankrijk beëindigd. Mede n.a.v. de recente verijdelde aanval met gifgas in 2018 blijft het dreigingsniveau hoog.

Noodtoestand Turkije is door het regime officieel beëindigd. De situatie in (historisch interessante delen van) Egypte is nog niet stabiel. Wij blijven vooralsnog onze reizen naar Egypte bevriezen.

In de Palestijnse Autonome Gebieden (PAG) verschilt de situatie per regio. In Gaza komt af en toe de machtstrijd naar de oppervlakte, tussen rivaliserende groeperingen. Op de achtergrond speelt geopolitiek getouwtrek, met landen als Iran, Rusland, de VS en Saudi-Arabië in middelmatige hoofdrollen. Regelmatig worden er vanuit dit gebied kleine raketten op het zuiden van Israel afgevuurd om te proberen het land erin te betrekken. Die worden veelal door Israel's raketschil Iron Dome onderschept. Dat systeem beoordeelt of ze richting stedelijk gebied dreigen te gaan en intervenieert vervolgens. Het systeem heeft bijna de 100% accuratesse bereikt en er is een nieuwe generatie in de maak. Meestal hoort u daar niets van, maar het komt wekelijks voor, het hele jaar door. Er zijn (mede om die reden) grenscontroles tussen Israel en de P.A.G. en tussen Egypte en Gaza. Net zoals we vroeger in Europa ook niet ongemerkt een grens passeerden. U rijdt dus niet per abuis Gaza in. U krijgt er tijdens een reis door buurlanden Isräel en Jordanië weinig tot niets van mee. Net zoals in 99% van landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Scandinavië na de serie aanslagen in Parijs, Istanbul, Nice, Marseille, Grenoble, Brussel, Manchester, London, Barcelona, München, Berlijn, Helsinki, Stockholm, St.Petersburg, Trèves, New York, Christchurch en Sri Lanka.


Terug naar boven

In perspectief

Het is nergens 100% veilig

De wereld verandert. Daar is niets nieuws aan. De moderne reiziger anno 2019 beseft dat er geen land ter wereld is waar het 100% veilig is, ook thuis niet, getuige de frequente alarmerende berichten over onderschepte terroristen en bijna-aanslagen tot in Nederland. Uit sommige regio's lijkt echter alléén maar slecht nieuws te kunnen komen via onze media, die hun informatie niet zelden uit dezelfde bronnen halen bij gebrek aan voldoende correspondenten ter plaatse met kennis van een complexe regio. Het Midden-Oosten is daar een goed voorbeeld van. Echter, de werkelijkheid is aanzienlijk genuanceerder dan de perceptie na een paar oneliners of een nieuwsitem van 30 seconden.

Neem het Midden-Oosten. Daar leven talloze volken met hun dagelijkse bezigheden, conflicten en hoop en die zijn lastig in te delen in good guys / bad guys. Het Midden-Oosten is gigantisch groot, veel groter dan heel Europa. Het rommelt altijd wel ergens, maar het rommelt vooral ook op heel veel plekken niet. Ook bínnen een land zijn de verschillen per provincie vaak groot. Vrijwel niemand blaast een kampeervakantie in de Franse Dordogne af (de noodtoestand in Frankrijk duurt al twee jaar!) na een aanslag in zoals in Brussel maart 2016, Nice en München juli 2016, Berlijn Kerst 2016, London, St.Petersburg en Stockholm april 2017, in Manchester mei 2017, in Barcelona, Marseille en Helsinki augustus 2017, in St.Petersburg december 2017, in Treves maart 2018, Christchurch maart 2019 en meerdere aanslagen in Istanbul, Parijs en New York. Het is de trieste nieuwe realiteit. In het Midden-Oosten gelden dezelfde natuurwetten.

Wist u dat Jordanië statistisch een veiliger land is om te wonen dan Nederland? En als u recent de films Star Wars Rogue One, The Martian of 'Star Wars - The Last Jedi' gezien heeft in de bioscoop weet u dat het ook nog eens een heel móói land is, maar dat terzijde. En dat de kans om bij zwaar geweld betrokken te raken in Israël vele malen kleiner is dan die in veel vakantielanden waarbij u er vaak niet eens over na denkt, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk, Griekenland, Zuid-Afrika, Engeland, Turkije of Thailand? Goed voorbereid op reis en gezond verstand ter plaatse is voor élke vakantie belangrijk. Alles in perspectief.

Reisadviezen

Niets zo veranderlijk als het Midden-Oosten. Houd altijd de berichtgeving in de gaten zoals u die naar ieder vakantieland in de gaten zou houden. Elke situatie is anders. De reisadviezen van ons Ministerie van BuZa zijn leidend. De respons vanuit de reisindustrie wordt daar altijd op aangepast. Veelal zijn wij nog een stuk voorzichtiger dan BuZa, zoals in Egypte.

Bij een 'negatief reisadvies' van het ministerie Buitenlandse Zaken voor een specifiek land of regio wordt doorgaans zeer snel een passende oplossing geboden door airlines en andere betrokken. Meestal bestaat die uit een regeling voor uitstel of afstel van de reis, alles met als doel ervoor te zorgen dat de vakantieganger financieel minimaal risico loopt. Promised Lands Touroperating heeft hiermee (helaas) veel ervaring en in twee decennia hebben we onze reizigers steeds een passende oplossing kunnen bieden. Sterker: het leverde ons veel 'klanten voor het leven' op. Dit biedt uiteraard 'geen garantie voor de toekomst': we wachten allemaal op het acuut uitbreken van de wereldvrede. Maar wél kunnen we met zekerheid zeggen: in elke nieuwe situatie doen wij weer ons uiterste best en werken dan letterlijk dag en nacht door totdat alles en iedereen geholpen is, samen met de vele partners (airlines, accommodatieverschaffers, gidsen et cetera) waarmee wij samenwerken. We selecteren ze er zelfs op.

Israelisch-Palestijns conflict
Een gecompliceerderde regio
Holland House Tel Aviv
Voetbal kijken in het Holland House in Tel Aviv
Omani
Even pauzeren van een lange tocht met toeristen
Terug naar boven