SGR-lid Tel.010-2827242 ma-vr: 9.30-12.30 / 13.30-16.30

Naar onder

Actueel op uw reisbestemmingen


Tip: volg ons tijdens uw reis op Twitter. In de afgelopen jaren was dit regelmatig een extra snelle manier om reizigers te traceren en repatriëren bij calamiteiten, zoals ten tijde van de roemruchte vulkaanuitbarstingen in IJsland. Klik op: Twitter

Actueel

Europa: noodtoestand Frankrijk verlengd. Voorts: na de aanslagen van maart 2016 zijn de passagiersvluchten van en naar Zaventem Airport bij Brussel na een lange pauze weer geheel hervat. Zie ook: Brussel Zaventem Airport Vluchten worden niet meer omgeleid naar Luik. Zie ook: Liege

Midden-Oosten: noodtoestand Turkije verlengd. Voorts: de situatie in (historisch interessante delen van) Egypte is nog niet stabiel. Wij hebben derhalve sinds 2013 tot nader order onze reizen naar Egypte bevroren. In enkele steden in de Palestijnse Autonome Gebieden (PAG) en oost-Jeruzalem bij de Damascuspoort waren er vooral najaar 2015 incidenten. Voor het reisadvies naar de P.A.G. van BuZa kijk hier: meer. Op de meeste andere plekken krijgt u er -net zoals in Berlijn, Parijs of Brussel- weinig tot niets van mee. In Jeruzalem merkt u het aan meer controle op straat in bepaalde wijken. Er zijn altijd controles in grensgebieden tussen Israel en de P.A.G: u rijdt niet per abuis Gaza in.


Terug naar boven

In perspectief

Het is nergens 100% veilig

De wereld verandert. Daar is niets nieuws aan. De moderne reiziger anno 2017 beseft dat er geen land ter wereld is waar het 100% veilig is, ook thuis niet. Uit sommige regio's lijkt echter alléén maar slecht nieuws te kunnen komen via onze media, die hun informatie niet zelden uit dezelfde bronnen halen bij gebrek aan voldoende correspondenten ter plaatse met kennis van een complexe wereld. Het Midden-Oosten is daar een goed voorbeeld van. Echter, de werkelijkheid is aanzienlijk genuanceerder dan de perceptie na een paar oneliners of een nieuwsitem van 30 seconden.

Er leven talloze volken en hun dagelijkse bezigheden, conflicten en hoop zijn er lastig samen te vatten in een indeling in good guys / bad guys. Het Midden-Oosten is gigantisch groot, veel groter dan heel Europa. Het rommelt altijd wel ergens, maar het rommelt vooral ook op heel veel plekken niet. Ook bínnen een land zijn de verschillen per provincie vaak groot. Vrijwel niemand blaast een kampeervakantie in de Franse Dordogne af (de noodtoestand in Frankrijk duurt al anderhalf jaar!) na een aanslag in zoals in Parijs november 2015, Brussel maart 2016, Nice en München juli 2016, Berlijn Kerst 2016, London en Stockholm april 2017 en meerdere aanslagen in Istanbul. Het is de trieste nieuwe realiteit. In het Midden-Oosten gelden dezelfde natuurwetten.

Wist u dat Jordanië statistisch een veiliger land is om te wonen dan Nederland? En als u recent de films Star Wars Rogue One of The Martian gezien heeft in de bioscoop weet u dat het ook nog eens een heel móói land is, maar dat terzijde. En dat de kans om bij zwaar geweld betrokken te raken in Israël kleiner is dan die in veel vakantielanden waarbij u er niet eens over na denkt, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk, Griekenland, Zuid-Afrika, Engeland, Thailand of Turkije? Goed voorbereid op reis en gezond verstand ter plaatse is voor élke vakantie belangrijk. Alles in perspectief.

Reisadviezen

Niets zo veranderlijk als het Midden-Oosten. Houd altijd de berichtgeving in de gaten zoals u die naar ieder vakantieland in de gaten zou houden. Elke situatie is anders. De reisadviezen van ons Ministerie van BuZa zijn leidend. De respons vanuit de reisindustrie wordt daar altijd op aangepast. Veelal zijn wij nog wat voorzichtiger dan BuZa, zoals in Egypte.

Bij een 'negatief reisadvies' van het ministerie Buitenlandse Zaken voor een specifiek land of regio wordt doorgaans snel een passende oplossing geboden door airlines en andere betrokken. Vaak bestaat die uit een regeling voor uitstel of zelfs afstel van de reis, alles met als doel ervoor te zorgen dat de vakantieganger financieel zo min mogelijk risico loopt. Promised Lands Touroperating heeft hiermee (helaas) veel ervaring en in twee decennia hebben we onze reizigers altijd een passende oplossing kunnen bieden. Dit biedt natuurlijk 'geen garantie voor de toekomst': we wachten allemaal op het acuut uitbreken van de wereldvrede. Maar wél kunnen we met zekerheid zeggen: in elke nieuwe situatie doen wij weer ons uiterste best en werken dan letterlijk dag en nacht door totdat alles en iedereen geholpen is, samen met de vele partners (airlines, accommodatieverschaffers, gidsen et cetera) waarmee wij samenwerken. We selecteren ze er zelfs op.

Israelisch-Palestijns conflict
Een gecompliceerderde regio
Holland House Tel Aviv
Voetbal kijken in het Holland House in Tel Aviv
Omani
Even pauzeren van een lange tocht met toeristen
Terug naar boven